Početna Želudac Želudac Akutno zapaljenje, akutni gastritis Akutno zapaljenje, akutni gastritis

 

Želudac

Akutno zapaljenje, akutni gastritis

Narodni lekovi, recepti za pripremu od lekovitih biljaka

 

Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5

 

Recept 2

Uzeti po 1 supenu kašiku sitno iseckanog žalfijinog lista u doba njenog cvetanja (Salvia officinalis), lista i cveta kičice (Erythraea centaurium), lista, cveta i pupoljka kantariona (Hypericum perforatum), lista i cveta hajdučice (Achillea millefolium) i pelenovog lista ili cvasti Sa pupoljcima (Artemisia absmthium) Sve to izručiti u 1 litar proključale vruće vode. Ostaviti poklopljeno dva sata izvan štednjaka. Procediti i piti u toku dana pre i posle jela. Piti 10 dana.

Takođe možemo i sve ove trave, navedene u ovom receptu, staviti u 1 litar prepečene komovice. Držati zatvorenu flašu u toploj sobi 20 dana. Za to vreme je svakodnevno promućkati pre i posle podne po nekoliko puta. Na kraju procediti i piti po 1 malu rakijsku čašicu pre doručka, ručka i večere.

 

Napomena

Pridržavati se za sve vreme lečenja dijetalne ishrane. Ne smeju se jesti zapaprena, zaljućena, zabiberena, jako zasoljena i zamašćena jela, kao ni suhomesnati i konzervirani proizvodi. Ne smeju se piti alkoholna pića, niti se sme pušiti. Jesti salatu od svežeg kupusa. Koristiti sve recepte.

 

Oglasi