Početna Žučna kesa i kanali Žučna kesa i kanali Akutno zapaljenje sa jakim bolom, žučna kesa i kanali Akutno zapaljenje sa jakim bolom, žučna kesa i kanali

 

Žučna kesa i kanali

Akutno zapaljenje sa jakim bolom, žučna kesa i kanali

Narodni lekovi, recepti za pripremu od lekovitih biljaka

 

Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4

 

Recept 1

Uzeti 3 supene kašike sitno iseckanog lista i cveta pomoćnice (Salanum nigrum) i po 1 supenu kašiku sitno iseckanih cvetnih glavica smilja (Helichrysum arenarium), lista i cveta hajdučice (Achillea millefolium) i lista i cveta podbela (Tussilago farfara). Sve to izručiti u 1 litar proključale vruće vode. Ostaviti poklopljeno dva sata izvan štednjaka. Procediti i piti svaki sat po 100 grama dok traju napadi i bolovi.

Za zimu spremiti sirup: na dobijenu količinu čaja od 1 litra dodati 1,5 kg šećera i blago prokuvati pola sata. Zatim skloniti lonac u stranu i kada se prohladi, sirup izručiti u male tegle. Povezati ih i skloniti ih na suvo i hladno mesto i čuvati za zimu. Zimi uzimati kada se jave napadi i bolovi po 1 supenu kašiku svaka dva sata.

 

Napomena

Pored ovih recepata potrebno je da se bolesnici dobro napare kupanjem u vrućoj vodi, jedanput dnevno dok traju napad i bolovi. Piti čajeve 30 dana i držati dijetu.

 

Oglasi