Oblasti Računari CAD, 3D studio Max

Catia V5

 

Catia V5
Autor: Fred Karam, Charles Kleismit Spisak svih knjiga  
Prevod:  
+ CD: Da
ISBN: 86-7310-307-X  
Format:  
Strana: 414  
Povez: Mek  
Izdavač: Kompjuter biblioteka Spisak svih izdanja  
Godina:  

 

Trenutno nema na stanju

 

 

Kreirajte robustne projekte i modele bazirane na tehničkim elementima (formama). Ovaj profesionalni vodič pruža korisnicima programa CATIA V5 sve informacije potrebne za uspešno projektovanje, koje je bazirano na tzv. tehničkim elementima, ili formama (feature based design), i 3D računarsko modeliranje. Iako je namenjena brzom napredovanju, ova knjiga je sveobuhvatna i u njoj se mogu naći uputstva za podešavanje paleta sa alatima, kreiranje 2D skiciranih geometrijskih elemenata, modeliranje bazirano na tehničkim elementima, kreiranje modela sklopova, ovladavanje osnovama izrade tehničkih crteža, razumevanje interakcije između 3D zapreminskih i površinskih elemenata i još mnogo štošta!

Knjiga se takođe bavi metodima za modeliranje, robustnošću projekta i organizacijom tehničkih elemenata, što je čini obaveznim štivom za svakog ozbiljnog korisnika programa CATIA V5.

• Primeri iz inženjerske prakse ilustruju zašto i kako na optimalan način koristiti moćne funkcije programa CATIA V5 u cilju rešavanja savremenih problema koji se javljaju u industriji.
• Metodi i tehnike po principu "korak po korak" su jednostavno objašnjeni, pa ih i početnici mogu bez muke upotrebiti u procesu razvoja proizvoda.
• Saveti za unaređenje produktivnosti podvlače glavne principe rada u programu, omogućavajući novim korisnicima da štede na vremenu i izbegavaju "klopke", brzo napredujući ka umešnosti.
• Jedno od poglavlja knjige u celini je posvećeno Windows okruženju i njegovim ključnim osobinama, omogućavajući korisnicima koji su radili u verziji programa V4 da bez problema pređu na verziju V5.
• CD-ROM koji se nalazi na poleđini knjige sadrži datoteke sa crtežima i projektima.

O autorima

Fred Karam je osnivač i predsednik kompanije Engineering Solid Solutions, Inc., vodeće u oblasti pružanja usluga i programskih rešenja za razvoj proizvoda. On ima preko 20 godina iskustva u projektovanju i proizvodnji u okviru auto industrije. Redovno pruža usluge konsaltinga i drži predavanja na različitim konferencijama širom sveta. Takođe je bio koautor na dve ranije knjige u izdanju kompanije OnWord Press, i to "Pro/ENGINEER saveti i tehnike" i "Automatizacija projektovanja u programu Pro/ENGINEER pomoću modula Pro/PROGRAM".

Charles Kleismit ima deceniju i po iskustva u razvoju proizvoda "vezanih" za auto industriju. Radi u okviru CAD/CAM tima za istraživanja i razvoj proizvodnih tehnologija u okviru jedne od vodećih fabrika za proizvodnju originalne opreme za auto industriju. Takođe je koordinator na više praktičnih seminara koje kompanija Dassault Systemes organizuje u SAD, Francuskoj i Nemačkoj.

Kratak sadržaj

Uvod

Poglavlje 1: Početak rada: CATIA V5 1
Poglavlje 2: Okruženje programa CATIA V5 13
Poglavlje 3: Skup paleta alata za skiciranje 47
Poglavlje 4: Skup paleta alata za kreiranje delova 79
Poglavlje 5: Organizacija modela 147
Poglavlje 6: Robustno modeliranje 223
Poglavlje 7: Skup paleta alata za izradu žičanih i površinskih elemenata 263
Poglavlje 8: Skup paleta alata za rad sa sklopovima 315
Poglavlje 9: Skup paleta alata za izradu tehničkih crteža

Indeks

 

Izbor iz iste oblasti

 

AutoCAD tajne koje svaki korisnik treba da zna
 

Dan Abbott

AutoCAD tajne koje svaki korisnik treba da zna

Otkrijte moćne tehnike i funkcije koje su nepoznate većini korisnika. Bez obzira na to da li projektujete kuće, pejzaže ili mašine, postoje određeni trikovi zanata u vezi... ceo tekst Ceo opis knjige

 

AutoCAD 2002 za inženjere mašinstva
 

Alan J. Kalameja

AutoCAD 2002 za inženjere mašinstva

Autocad 2002 Vodič za Inženjersko Crtanje. Napravite profesionalne inženjerske crteže korišćenjem prednosti najnovijih mogućnosti i funkcija AutoCADa 2002... ceo tekst Ceo opis knjige

 

Programiranje savremenih CNC mašina
 

Milutin Ogrizović

Programiranje savremenih CNC mašina

Praktičan vodič za programiranja CNC mašina, kroz primere u tri najzastupljenija CAM softverska paketa. ProENGINEER i ProNC, MASTER CAM i SolidCAM. Ova knjiga, kroz određene... ceo tekst Ceo opis knjige

 

3D Studio MAX R3
 

Rob Polevoi

3D Studio MAX R3

3D Studio MAX R3 do detalja predstavlja razumljiv vodič koji se ne može naći ni na jednom drugom mestu. Ova knjiga vas vodi kroz koncepte koji se tiču današnjih 3d... ceo tekst Ceo opis knjige

 

AutoCAD 2002, korak dalje
 

Thomas Stellman i G. Krishnan

AutoCAD 2002, korak dalje

Ovaj popularni referentni priručnik sa objašnjenjima, sada sa pratećim priručnikom za vežbanje, nudi najširi izbor vežbanja i projekata za određene discipline, koji će... ceo tekst Ceo opis knjige