Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa

 

HR menadžment pojmovnik

Darko Iveković Darko Iveković

HR menadžment pojmovnik

 

Menadžment, marketing, ekonomija Menadžment, marketing, ekonomija

ISBN: 86-7668-044-2

Format: 20 cm

Broj strana: 287

Povez: Mek

Izdavač: Adižes Adižes

Godina izdanja: 2006.

 

 

1320 din.

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

160 pojmova u upravljanju ljudskim resursima: za menadžere i zaposlene

Knjiga koja je pred vama proizlazi, dakle, i iz teorije i iz prakse, temelji se i na znanju i na neposredno proživljenom iskustvu, na domaćim saznanjima i svetskim dostignućima.

Goran Tudor direktor MEP Consult, Zagreb.

Reč urednika

Uprkos brojnim složenim softverima za upravljanje ljudskim resursima, na tržišu stručne literature već dugo nedostaje knjiga koja može da uputi, edukuje i odgovori na brojna pitanja, i menadžera i zaposlenih; u krajnjoj instanci i da oblikuje razvoj HR menadžmenta u regionu Jugoistočne Evrope.
Utoliko više zavređuje spisateljski trud autora Darka Ivekovića koji je u duhu savremenih svetskih trendova, sistematično i znalački svoje iskustvo u praksi i edukaciji u oblasti upravljanja ljudskim resursima, pretočio u posve originalni instruktivni pojmovnik, značajan i po tome što je jednako primenjiv i aktuelan u različito razvijanim sredinama našeg regiona,

Zorica Stablović Bulajić, urednika izdanja.

Iz pogovora

Kultura vođenja ljudskih potencijala u organizaciji nežna je i krhka biljka. Nije redak slučaj da kakva promena u sastavu uprave ili, pak, dolazak novog vlasnika kompanije, rezultira obustavljanjem projekata uvođenja sistema i procesa, napuštanjem onih koji su već implementirani ili reorganizacijom kompanije koja će hijerarhijski položaj funkcije HR Management-a spustiti neretko i za dve nivoa naniže.

Premda danas poznajemo najbolju praksu kao i onu koja to nije, nastojao sam izbegavati gotove recepte i umesto njih nuditi način razmišljanja. Neretko će pomnija analiza mogućeg ishoda neke kadrovske odluke otkriti nešto sasvim suprotno od onoga što se na prvi pogled čini nedvosmislenim.

Nadam se da će ovaj pojmovnik biti od koristi svima koji se zanimaju kako do novih vrednosti pomoću ljudi. Biće od koristi menedžerima ali i onima koji to nisu, bilo u velikim, bilo u malim kompanijama, karitativnim ustanovama, vojsci, sportu ili u telima državne uprave.

 

Preporučujemo

Preporučujemo

 

B2B brend menadžment

B2B brend menadžment, Veldemar Ferč

B2B brend menadžment

Strategija plavog okeana

Strategija plavog okeana, Rene Mobornj

Strategija plavog okeana

De Bonov kurs razmišljanja

De Bonov kurs razmišljanja, Edvard de Bono

De Bonov kurs razmišljanja
 
Sve veze, meniVaša korpa

 

Kontakt

Spisak svih knjiga

 

Korisne veze

Pomoć

 

Sigurna kupovina

Politika privatnosti

 

© 2023. Knjiga Knjiga