Oblasti Polovne knjige Romani, polovne

Idi kuda te srce vodi, polovna knjiga

 

Idi kuda te srce vodi, polovna knjiga
Autor: Suzana Tamaro Spisak svih knjiga  
Prevod: Mirjana Đukić-Vlahović  
ISBN:  
Format: 20 cm  
Strana: 149  
Povez: Broširan  
Izdavač: Narodna knjiga Spisak svih izdanja  
Godina: 1995.  

 

Cena: 200 din, 1.74 €, 2.22 $

 

Polovna knjiga, očuvana i bez oštećenja.

I najnoviji roman Suzane Tamaro ANIMA MUNDI nastao je iz iskustva bola koji se kroz sudbinu mladog Valtera uoblicava u konačno saznanje o svetu. Bol i nesporazumi sudbinski su obelezili njegovo odrastanje i opisali prvi životni krug – od mučnog i ranjivog dečaštva koje nisu obogatili ni ljubav ni prijateljstvo do pokušaja da u velikom gradu stekne slavu i novac. Bez lepih reči za svet odraslih, povuci će se iz njega kao još jedan od suvišnih ljudi, čestih u novijoj literaturi, i potraziti duhovni mir daleko od sveta u kome je bol bila jedina realnost.

Žene su ključi protagonisti ove male porodične sage koju će u pismu – ispovesti napisati baka svojoj unuci od koje je dele okean, starost i bolest, ali i ono što nije umela ili nije imala hrabrosti da joj kaže; da je samo jednom laži uništila tri života.

Ova knjiga je istovremeno pobunjenička i konzervativna: prvo, jer pokušava da govori o već po sebi konfliktnom odnosu majke i ćerke, zanemarenom u svakodnevnom ali i literarnom iskustvu; drugo, jer se negativno određuje prema šezdeset osmoj godini, preko koje se prelama najtragičnija sudbina u ovoj knjizi. Iako štivo beznadežne privatnosti, porukom „Idi kuda te srce vodi", prepoznaje se i preporučuje kao obrazac univerzalne sudbine.

 

Izbor iz iste oblasti

 

 

 

Opsada crkve Svetog Spasa, polovna knjiga
 

Goran Petrović

Opsada crkve Svetog Spasa, polovna knjiga

U Opsadi se mit i poezija ili fantastika i poezija spajaju u jedno… Petrović ruši distancu prema prošlosti, koje se držao tradicionalni istorijski roman... ceo tekst Ceo opis knjige

 

 

 

Dvoboj, polovna
 

Anton Pavlovič Čehov

Dvoboj, polovna

Stanje knjige: dobro sa vidljivim tragovima korišćenja.... ceo tekst Ceo opis knjige

 

 

 

Upotreba čoveka, polovna
 

Aleksandar Tišma

Upotreba čoveka, polovna

Stanje knjige: odlično, kao nova.... ceo tekst Ceo opis knjige

 

 

 

The Curtain Rises, english, polovna
 

Quentin Reynolds

The Curtain Rises, english, polovna

Stanje knjige: dobro... ceo tekst Ceo opis knjige

 

 

 

Dan po dan – polovna knjiga
 

Danijela Stil

Dan po dan – polovna knjiga

Dok Koko razmišlja o tome da podeli svoju budućnost sa jednom od najvećih zvezda Holivuda, a njena majka i sestra su se vratile u njen život, stare rane zaceljuju i stvaraju se... ceo tekst Ceo opis knjige