Oblasti POLOVNE KNJIGE Romani, polovne

Idi kuda te srce vodi, polovna knjiga

 

Idi kuda te srce vodi, polovna knjiga
Autor: Suzana Tamaro Spisak svih knjiga  
Prevod: Mirjana Đukić-Vlahović  
ISBN:  
Format: 20 cm  
Strana: 149  
Povez: Broširan  
Izdavač: Narodna knjiga Spisak svih izdanja  
Godina: 1995.  

 

Cena: 200 din, 1.74 €, 2.22 $

Polovna knjiga, očuvana i bez oštećenja.

I najnoviji roman Suzane Tamaro ANIMA MUNDI nastao je iz iskustva bola koji se kroz sudbinu mladog Valtera uoblicava u konačno saznanje o svetu. Bol i nesporazumi sudbinski su obelezili njegovo odrastanje i opisali prvi životni krug – od mučnog i ranjivog dečaštva koje nisu obogatili ni ljubav ni prijateljstvo do pokušaja da u velikom gradu stekne slavu i novac. Bez lepih reči za svet odraslih, povuci će se iz njega kao još jedan od suvišnih ljudi, čestih u novijoj literaturi, i potraziti duhovni mir daleko od sveta u kome je bol bila jedina realnost.

Žene su ključi protagonisti ove male porodične sage koju će u pismu – ispovesti napisati baka svojoj unuci od koje je dele okean, starost i bolest, ali i ono što nije umela ili nije imala hrabrosti da joj kaže; da je samo jednom laži uništila tri života.

Ova knjiga je istovremeno pobunjenička i konzervativna: prvo, jer pokušava da govori o već po sebi konfliktnom odnosu majke i ćerke, zanemarenom u svakodnevnom ali i literarnom iskustvu; drugo, jer se negativno određuje prema šezdeset osmoj godini, preko koje se prelama najtragičnija sudbina u ovoj knjizi. Iako štivo beznadežne privatnosti, porukom „Idi kuda te srce vodi", prepoznaje se i preporučuje kao obrazac univerzalne sudbine.

 

Izbor iz iste oblasti

 

 

 

Veštice na putu, polovna knjiga
 

Teri Pračet

Veštice na putu, polovna knjiga

Činilo se da će to biti lagan posao. Konačno, zar bi trebalo da bude teško postarati se da se služavka ne uda za princa. Ali za veštice Baku Vedervaks, Nanu Og i Magrat Garlik... ceo tekst Ceo opis knjige

 

 

 

Novinarstvo u Tenneseeju, polovna, hrvatski
 

Mark Tven

Novinarstvo u Tenneseeju, polovna, hrvatski

Stanje knjige: odlično, kao nova.... ceo tekst Ceo opis knjige

 

 

 

Francusko pecivo, polovna
 

Silvana Stanković

Francusko pecivo, polovna

Stanje knjige: odlično, kao nova.... ceo tekst Ceo opis knjige

 

 

 

Seks i grad - polovna knjiga
 

Kendas Bušnel

Seks i grad - polovna knjiga

Upoznajte Keri, tipičnu mladu spisateljicu koja traži pravu ljubav na pogrešnim mestima. Upoznajte gospodina Zverku, uspešnog biznismena koji srlja iz veze u vezu. Samantu Džouns... ceo tekst Ceo opis knjige

 

 

 

Robin Hud. – polovna knjiga
 

Džon Finmor

Robin Hud. – polovna knjiga

Robin Hud i njegova vesela družina. Dečje novine, 1955. godina.... ceo tekst Ceo opis knjige