Oblasti Alternativna učenja, Ezoterija

Ispovijed palog anđela, hrvatski

 

Ispovijed palog anđela, hrvatski
Autor: Penta Gram Spisak svih knjiga  
Prevod:  
ISBN:  
Format: 14 x 20 cm  
Strana: 200  
Povez: Tvrd  
Izdavač: Harša Spisak svih izdanja  
Godina: 2012.  

 

Cena: 820 din, 7.13 €, 9.11 $

 

 

Svetski duhovni bestseler prodat u milion primeraka

Priča o istoriji i duhovnom oslobođenju čovečanstva iz ugla palog anđela, kroz sve oblasti ljudskog postojanja.

Ispovest Palog Anđela je upravo to – pisanija u prvom licu, i to ne baš bilo čijem, nego njegovom, Luciferovom. Originalan i veličanstven pristup tematici nastanka čovečanstva, njegovog razvoja kroz vekove, osvrta na biblijske teme, nastanak i razvoj hrišćanstva, pa sve do dana današnjeg, zaista ostavlja bez daha, i ne može vas ne naterati da se zapitate nad svakom sledećom rečenicom.

Suočeni pred više nego evidentnim dokazima postojanja natprirodnih sila, sila dobra i zla, kroz vekove smo, kao ljudska rasa, na ovaj ili onaj način primoravani da se svrstamo u redove jednih ili drugih. Koliko iskušenja nas prati prilikom te odluke, i da li smo zaista "svoji" prilikom tog odlučivanja - na ta pitanja ova knjiga daje odgovore. Ironično, kroz napisane redove, i analizu svakog bitnijeg segmenta današnjeg društva (televizija, nasilje, ishrana, muzika, moda, ekologija, alkohol, droga...) postavlja se pitanje - šta mi u stvari uopšte možemo da uradimo sa svojim životima, i kako ostati na pravednom putu pored toliko mnogo načina da se zastrani i padne u tom pokušaju?

Ova knjiga nas, ako bismo površinski zaključivali, navodi na zaključak da je svaki nas pokušaj da ostanemo čisti, bezgrešni, unapred osuđen na propast, jer smo suočeni sa daleko nadmoćnijim neprijateljem. Sa druge strane, zagrebemo li dublje ispod površine, ona je moćna kritika svega onoga što je u čovečanstvu loše - ili bolje rečeno, svega onoga što čovečanstvo JESTE. Saveti za spas, čoveka kao pojedinca, na svakoj su strani, ali zaključak je uvek takav da mi sami sebi ne želimo dobro, jer i pored saznanja sa kojima smo ovde suočeni, nećemo uraditi apsolutno ništa da se stvari promene.

Knjiga će vas u istom mahu i baciti na razmišljanje, i zabaviti, ali pre svega - upozoriti. Ravnodušni nećete ostati, što je, verujem, i poenta cele priče, a ostatak je na pojedincu - nasmejati se na sve ovo i produžiti dalje, ili promisliti malo o svemu.

Da se vratim na ono površno posmatranje ovog dela - lako biste se dali prevariti da redovi ove knjige nisu ispunjeni ničim drugim nego nekakvim satanističkim blebetanjem i antihrišćanskom propagandom. Naprotiv, to joj nije svrha. Odgovori na svako pitanje su tu, spas je takođe tu, a gde ćemo zavrsiti, ipak ostaje na nama samima.

"Možeš li ti slediti primer onih koje nisam uspeo da zavedem? Mogao bi ako bi hteo. Ali nećeš. To mi govore pobede koje još uvek odnosim na raznim područjima tvog života. I to je ono što mi predstavlja posebno zadovoljstvo. To što znaš, a ne možeš pobeći."

 

Izbor iz iste oblasti

 

Spiralni ples
 

Starhouk

Spiralni ples

Spiralni ples je klasik koji predstavlja veštičiju praksu, istoriju, mitologiju i veru. Starhouk, jedna od najpoznatijih savremenih vaeštica, objašnjava magijsku obuku... ceo tekst Ceo opis knjige

 

Prosvetljena trudnoća
 

Luiza Magarian

Prosvetljena trudnoća

Ova knjiga će vam pružiti znanje i alate za negovanje mira, radosti i snage za sebe i vašu bebu. Ova knjiga je zasnovana na tibetanskoj... ceo tekst Ceo opis knjige

 

Pročišćavanje čakri
 

Dorin Virtju

Pročišćavanje čakri

Probudite svoje duhovne snage radi znanja i isceljenja. Autorka vas vodi kroz vizualizacije i meditacije. Naučićete kako da pročistite svoje energetske centre, što će aktivirati... ceo tekst Ceo opis knjige

 

Afirmacije za put promene, ja sam ono što mislim da jesam
 

Siniša Ubović

Afirmacije za put promene, ja sam ono što mislim da jesam

Kažu da nam u toku dana kroz glavu prođe 50.000 do 70.000 misli. Što je još zanimljivije, većina njih se iz dana u dan ponavlja. Od kvaliteta misli koje mislimo zavisi kvalitet... ceo tekst Ceo opis knjige

 

Milost
 

Šri Činmoj

Milost

HEMA-KHEYA-NEYE D.O.O., 2006, ISBN: 97886-84347-17-8, latinica... ceo tekst Ceo opis knjige