Oblasti Društvene nauke Ekonomija Ekonomija, razno

Izvozna strategija proizvodnog preduzeća

 

Izvozna strategija proizvodnog preduzeća
Autor: Danilo Dorović Spisak svih knjiga  
Prevod:  
ISBN: 86-82363-72-0  
Format: 24 cm  
Strana: 208  
Povez: Broširan  
Izdavač: Prometej - Zemun Spisak svih izdanja  
Godina: 2006.  

 

Cena: 460 din, 4.00 €, 5.11 $

 

 

Srbija je danas društvo čiji građani svakodnevno osećanju teško ekonomsko stanje koje često utiče na zadovoljenje najelementarnijih potreba a samim tim i na duhovni nivo nacije i pojedinca. Opšte je poznata činjenica da je za srpsku privredu od presudne važnosti izvoz ako se želi postići ekonomski preporod.

Upravo je motiv pisanja rada želja da se analiziranjem uspešnih svetskih izvoznika ukaže na način koji omogućuje efikasnije osvajanje svetskog tržišta, posebno tržišta najrazvijenijih zemalja. U svetu, proizvodna preduzeća smatraju izvoz regularnim delom svog poslovanja, dok će u našoj zemlji u budućnosti, usled nestajanja velikih domaćih spoljnotrgovinskih preduzeća, proizvodna preduzeća biti prinuđena da u značajnoj meri sopstvenim snagama osvajaju inostrano tržište.

Srbija spada u grupu malih zemlja. Upravo za rentabilno poslovanje proizvodnih preduzeća iz malih zemalja izvoz na inostrano tržište je od presudne važnosti. U narednoj tabeli prezetnovan je značaj inostranih tržišta za pojedine transnacionalne korporacije. Iz tabele se jasno vidi da najveći broj preduzeća koja se odlikuju visokim udelom prodaje na inostranim tržištima su upravo iz malih zemalja (mereno veličinom teritorije i/ili brojem stanovnika).

Jedno od osnovnih načela vojne nauke kaže da se vojna akcija mora usmeriti prema jasno definisanom, konačnom i dostižnom cilju. Jasno je da orijentacija preduzeća na izvozno poslovanje zapravo cilj strategijskog karaktera, a da je u takvoj orijentaciji ključno pitanje da li je preduzeće u stanju da sa svojom ponudom konkuriše na inostranim tržištima.

I u ekonomskoj nauci, baš kao i u vojnoj, prihvaćeno je da je strategija oblast koja nije samo naučna kategorija. Odnosno, da je moguće definisati principe koje uspešna strategija mora da ispuni, ali da je njeno precizno definisanje stvar veštine pojedinca. Rad koji je pred vama upravo definiše kao polaznu tezu nekoliko novih principa koje uspešna izvozna strategija proizvodnog preduzeća mora da zadovolji, pose bno kada je jasno definisani cilj - izvoz na tržišta razvijenih zemalja.

Postavljena je teza da je za formulisanje uspešne strategije izvoza potrebno da preduzeće, između ostalih, prihvati i sledeće principe:

1. Odabir oblasti privredne aktivnosti na osnovu prednosti nacionalne privrede.
2. Važnost adekvatnog sagledavanja specifičnosti inostrane tražnje i sposobnosti inostranih konkurenata.
3. Plansko unapređivanje resursa i sopstvenih sposobnosti.
4. Korišćenje saradnje sa snažnijim firmama u zemlji i inostranstvu radi postizanja više konkurentnosti.

Deo postavljene teze je i tvrdnja da država može značajno pomoći preduzeću u razvoju konkurentnosti odnosno da je potrebno da država aktivno podržava razvoj konkurentnosti preduzeća ekonomskom politikom. Predmet rada nije analiza državne politike. Ipak, u radu korišćeni slučajevi iz prakse za dokazivanje postavljene teze jasno ukazuju da je pomoć države često bila od presudne važnosti za uspeh pojedinih preduzeća na inostranim tržištima. Zato ćemo ukazati i na ovu dimenziju problema.

Za dokazivanje teze, u radu je usvojen metod analize slučajeva iz prakse (case study).

U prva tri poglavlja rada se posmatraju parametri neophodni za formulisanje izvozne strategije preduzeća. U prvom poglavlju su to ključni faktori uspeha u pojedinom sektoru. U drugom delu se na osnovu teorija međunarodne trgovine istražuju komparativne prednosti koje nacionalna privreda pruža izvozniku. Treće poglavlje analizira okruženje, kako međunarodno, tako i nacionalno odnosno okruženje izvoznog tržišta.

Prva tri poglavlja se odnose na analizu kao deo formulisanja izvozne strategije. SWOT analiza je osnovni koncepcijski okvir za veštinu i promoćurnost stratega u konačnom oblikovanju izvozne strategije, što je obrađeno u četvrtom delu rada.

U petom i šestom delu su prezentovani slučajevi koji potvrđuju postavljenu tezu, grupisani po osnovnim elementima poslovne strategije - elementima marketing miksa i resursa preduzeća. Sedmo i osmo poglavlje su zaključna poglavlja rada."

Mr Danilo Dorović

 

Izbor iz iste oblasti

 

Necarinske barijere u međunarodnoj trgovini
 

Predrag Bjelić

Necarinske barijere u međunarodnoj trgovini

Sistematično i sveobuhvatno, u ovoj knjizi, su obrađene necarinske barijere koje se primenjuju u međunarodnoj trgovini. Njena vrednost je u mogućnosti da se na našim prostorima... ceo tekst Ceo opis knjige

 

Rješenje potpune naknade
 

John E. Tropman

Rješenje potpune naknade

Rješenje potpune naknade je praktičan vodič koji pomaže vođama, kako poslovnog tako i neprofitnog sektora, da izađu van uobičajenih okvira razmišljanja i osmisle sistem naknade... ceo tekst Ceo opis knjige

 

Računovodstvo
 

Robert F. Meigs, Walter B. Meigs

Računovodstvo

Svetski prepoznatljiv udžbenik jednostavnog naziva zamišljen je i napisan kako bi studente i ekonomiste uveo u svet računovodstva koje je danas jedan od glavnih... ceo tekst Ceo opis knjige

 

Dinar i devizni kurs
 

Dejan Jovović

Dinar i devizni kurs

Valutni kurs dinara jeste uvek bio i sada je i budućnosti će biti vrlo značajna tema. Rad dr Dejana Jovovića zahvata čitav niz pitanja uzroka i posledica precenjenog dinara do čega... ceo tekst Ceo opis knjige

 

Ovog puta je drugačije
 

Karmen R. Rejnhart i Kenet S. Rogof

Ovog puta je drugačije

Kroz istoriju su i bogate i siromašne zemlje pozajmljivale i uzajmljivale novac i prolazile kroz različite finansijske krize, prvo krahirajući, a zatim se oporavljajući. I... ceo tekst Ceo opis knjige