Oblasti Ezoterija, alternativna učenja

Kompletan vodič za makrobiotičko kuvanje

 

Kompletan vodič za makrobiotičko kuvanje
Autor: Evelin Kuši Spisak svih knjiga  
Prevod: Goran Bojić  
ISBN: 978-86-84347-37-6  
Format: 24 cm  
Strana: 480  
Povez: Broširan  
Izdavač: Hema-kheya-neye D.o.o. Spisak svih izdanja  
Godina: 2008.  

 

Cena: 1210 din, 10.52 €, 13.44 $

 

 

Biblija makrobiotike!

Za one koji tek počinju i za one napredne.  Za zdravlje, harmoniju i mir.

Filozofija makrobiotike, uputstva za pripremanje i sečenje hrane; detaljna objašnjenja za pripremu recepata; jelovnik za svaki dan, recepti za medicinske, lekovite napitke, čajeve, obloge.

U ovoj knjizi, Evelin Kuši, zajedno sa nekadašnjim direktorom časopisa „Istok-Zapad", Aleks Džekom, detaljno objašnjava kako napraviti izbalansirane obroke od integralnih namirnica kako bi cela porodica mogla da uživa.

Pokazuje vam

• Kako u savremenoj kuhinji da na makrobiotički način pripremite integralni pirinač, miso supu, tofu i druge prirodne namirnice.
• Gde da nabavite i kako da izaberete integralne žitarice najboljeg kvaliteta, mahunarke, povrće, voće, morske alge, ribu i morske plodove.
• Kako da budete u harmoniji sa godišnjim dobima i da iskoristite lekovitu energiju različitih namirnica.
• Tajne kuvanja na pari, pripremanja sušija, pirinčanih kuglica i tempure, zatim prženja u dubokom ulju, brzog i sporog kiseljenja, i balansiranja obroka začinima i nadevima.
• Makrobiotički način da pripremite evropski hleb od kiselog testa sa semenkama, indonežanski tempeh intenzivnog ukusa, krckave latinoameričke kukuruzne arepe, ukusnu pitu od jabuka koja je prirodno zaslađena, štrudlu od višanja i druge deserte u američkom stilu, lazanje pečene u rerni i na stotine drugih, veoma ukusnih jela iz celog sveta, a jednostavnih za pripremu.
• Praznične menije za Božić, Novu godinu, Dan zahvalnosti, Dan mira, porodična slavlja i druge posebne prilike.

 

Izbor iz iste oblasti

 

Ljubav vaše duše
 

Robert Švarc

Ljubav vaše duše

Živite ljubav koju ste planirali pre vašeg rođenja. Na sledećim stranicama pronaći ćemo planiranje izazova na nivou duše koji se pojavljuju... ceo tekst Ceo opis knjige

 

Poučavanje u tišini
 

Šri Činmoj

Poučavanje u tišini

Svi veliki duhovni učitelji poučavaju meditaciju u tišini. Ova veština se ne može preneti rečima. O viziji, teoriji i praksi unutrašnjeg života, koji na kraju svako mora da praktikuj... ceo tekst Ceo opis knjige

 

Svetlost istoka za um zapada
 

Šri Činmoj

Svetlost istoka za um zapada

Univerzitetski govori. Svetlost istoka za um zapada.... ceo tekst Ceo opis knjige

 

Ajurveda za žene
 

Robert Svoboda

Ajurveda za žene

Vodič za vitalnost i zdravlje. Ajurveda je drevni i univerzalni sistem zdravlja i lečenja koji svako može delotvorno da primenjuje u svim delovima... ceo tekst Ceo opis knjige

 

Duša i tajne njene strukture
 

Sekljitova L. A., Streljnjikova Lj. L.

Duša i tajne njene strukture

Kontakti sa višim kosmičkim razumom. Istina je mnogostruka a njeno upoznavanje beskonačno. U ovoj knjizi Bog i Nebeski Učitelji prvi put govore kroz... ceo tekst Ceo opis knjige