Oblasti Religija i teologija Indija

Moja ljubav Indija

 

Moja ljubav Indija
Autor: Osho Spisak svih knjiga  
Prevod: Bešlić Ana  
ISBN: 86-83737-18-7  
Format: 20,5 x 20,2 cm  
Strana: 188  
Povez: Broširan  
Izdavač: Babun Spisak svih izdanja  
Godina: 2004.  

 

Cena: 1320 din, 11.48 €, 14.67 $

 

 

Ovaj mistik sa izvanrednim darom za pripovedanje protkao je priče o zlatnoj prošlosti Indije jedinstvenom svežinom sadašnjice.

Prosjaci, kraljevi, mudraci, budale, ljubavnici i ratnici ovde oživljavaju dočaravajući nam magičnu Indiju koja je oduvek kopkala i privlačila duhovne tragače i pustolove, jer Indija je nešto nevidljivo, ali opipljivo, to je treperenje energetskih polja kakvo ne postoji ni u jednoj drugoj zemlji.

Indija se odrekla svega u korist jedne jedine po­trage, potrage za isti­­nom, ističe Ošo u knjizi Moja ljubav, Indija. Naravno, ova potraga nije ista kao u drugim zemljama. U drugim zemljama ljudi su mislili o istini; u Indiji nisu mislili o istini – jer, kako se može misliti o istini? Istinu ili znaš ili ne znaš; mišljenje nije mo­guće, filozofija nije moguća. Nije potrebna logika niti genijalnost; pot­rebne su samo oči.

Na stranicama ove knjige srešćemo se sa oča­ra­vajuæom vizijom ono­ga što Ošo naziva „prava Indija, a to je ona Indija koja je iznedrila prosvetljene mistike i genijalne muzičare, in­spi­risala poeziju upa­nišada i oča­ravajuću arhitekturu Tađ Mahala. Putovaćemo kroz predele indijske „zlatne pro­šlosti“ zajedno sa Aleksandrom Velikim i upoznati se sa neobičnim ljudima sa kojima se on upoznavao. Do­bićemo karte za sedišta u prvom redu da bismo uživali u komadu o legendar­nom vladaru Mogula, caru Akbaru, a onda ćemo pratiti do­gađaje oko Bude Gotame i njegovih učenika, skoro kao da smo i sami njihovi učesnici.

A na kraju predstave otkrićemo zbog čega je Indija vekovima predstavljala magnet za duhovne tragače svih profila, i kakav je njen doprinos ljudskoj potrazi za istinom.

 

Izbor iz iste oblasti

 

Moja ljubav Indija
 

Osho

Moja ljubav Indija

Ovaj mistik sa izvanrednim darom za pripovedanje protkao je priče o zlatnoj prošlosti Indije jedinstvenom svežinom sadašnjice. Prosjaci, kraljevi, mudraci, budale... ceo tekst Ceo opis knjige