Oblasti Računari DTP (grafika, dizajn, štampa)

Photoshop 7 – majstor

 

Photoshop 7 – majstor
Autor: Steve Romaniello Spisak svih knjiga  
Prevod: Saša Prudkov  
+ CD: Da
ISBN: 86-7310-230-8  
Format:  
Strana:  
Povez: Broširan  
Izdavač: Kompjuter biblioteka Spisak svih izdanja  
Godina:  

 

Trenutno nema na stanju

 

 

Baš svako ko obrađuje digitalne fotografije treba da zna da koristi Photoshop. Međutim, njegova kompleksnost može da bude zbunjujuća, čak i za iskusnog korisnika. U knjizi Majstor za Photoshop 7, umetnik i profesor Steve Romaniello povlači zavesu da bi nam otkrio tajne koje se kriju iza Photoshopove moći, pokazujući nam kako da kombinujemo teorijsko znanje sa praktičnim tehnikama da bismo dobili rezultate koji su inspirativni i zadovoljavajući. Bez obzira na to da li radite u stonom izdavaštvu, kao grafički umetnik, štampar, fotograf ili web dizajner, ako Vam je cilj da postanete stručnjak za Photoshop, ovo je prava knjiga.

Knjiga obuhvata:

• Jezgro Photoshopovih veština: selekcije, slova, slojeve, slikarske efekte, alfa kanale, Quick Mask, skeniranje, transformacije.
• Novine u Photoshopu 7: File Browser, Healing Brush, Auto Color, nove alatke za slikanje, podešavanje radnog okruženja, poboljšanja za Web.
• Retuširanje slike: alatke Dodge i Burn, kloniranje i lečenje, History Brush, filter Dust and Scratches.
• Upotrebu boja i korekcije: nivoe i krive, mapiranje boja, vrste boja i intenzitet, mešanje kanla, konverziju u CMYK, štampanje.
• Photoshop, Image Ready i Web: postavljanje stranice, optimizaciju, mapiranje slika, animaciju, rollovere.
• Napredne tehnike: teške selekcije, kompoziciju, automatizaciju, dutonove i spot boje, napredno korišćenje slojeva, pripremu slika za digitalni video.
• U vežbama ćete primeniti svoje znanje na realne radne scenarije; vežbe omogućuju da ovladate tehnikama čije će znanje zahtevati stvarni projekti. Dodatak u boji prikazuje veliki broj primera u punom koloru.

Sadržaj CD-a

Na CD-u ćete naći sve fajlove potrebne da biste uradili vežbe u knjizi, kao i probne verzije plug in-ova. Takođe, naći ćete demo verziju Sybexovog moćnog programa Photoshop 6 Learning Studio.

O autoru

Steve Romaniello je umetnik, pisac i učitelj koji živi u svetu digitalne grafike više od decenije. Kao profesor na koledžu Pima Community u Tucsonu u Arizoni, Steve drži seminare iz digitalne i web grafike u SAD i internacionalno. On je CEO za GlobalEye Systems, trener i konsultant. Steve je autor knjige "Majstor za Photoshop 6" i instruktor za Sybexov program Interactive Photoshop 6 Learning Studio.

 

Izbor iz iste oblasti

 

Adobe Photoshop CS3 Učionica u knjizi+ CD
 

Grupa autora

Adobe Photoshop CS3 Učionica u knjizi+ CD

U 14 lekcija naučićete sve: od komponovanja slika u umetničke montaže, do obrade digitalnih fotografija iz aparata i pravljenja animacija za veb. Svođenjem sadržaja... ceo tekst Ceo opis knjige

 

InDesign CS2 brzo i lako
 

Zvonko Aleksić

InDesign CS2 brzo i lako

Knjiga daje jasne odgovore kako se dokument puni teksturama, a kako tekstom, izbor fonta pre i u toku definisanja izgleda dokumenta, rad sa stilovima, od definisanja do... ceo tekst Ceo opis knjige

 

Illustrator CS za Windows i Macintosh
 

Elaine Weinmann i Peter Lourekas

Illustrator CS za Windows i Macintosh

Naučite Illustrator na brz i lak način! Ovaj Vizuelni Brzi Vodič koristi slike umesto dugih objašnjenja. Za tren oka ćete ga savladati i raditi u njemu. Morate brzo da naučite... ceo tekst Ceo opis knjige

 

CorelDraw 11
 

Steve Bain

CorelDraw 11

Zaronite u zastrašujuće mogućnosti i funkcionalnosti CorelDRAW-a 11 uz pomoć eksperta - autora Stevea Baina. Usvojite stotine fora i fazona koji će Vam pomoći ne samo da naučite... ceo tekst Ceo opis knjige

 

QuarkXpress 4 za 14 dana
 

Kate Binder

QuarkXpress 4 za 14 dana

Naučite najvažnije QuarkXPress-ove tehnike na primerima. Otkrijte bezierove prozore i linije, putanje za tekst i stilove kroz uputstva i savete stručnjaka. Istražite nove Quark-ove... ceo tekst Ceo opis knjige