Oblasti Računari SQL server

SQL Server 7 – detaljni izvornik

 

SQL Server 7 – detaljni izvornik
Autor: Gayle Coffman Spisak svih knjiga  
Prevod:  
ISBN: 86-7310-050-X  
Format:  
Strana: 818  
Povez:  
Izdavač: Kompjuter biblioteka Spisak svih izdanja  
Godina:  

 

Cena: 570 din, 4.96 €, 6.33 $

 

SQL Server 7, detaljan izvornik predstavlja doprinos u jako sirmašnoj literaturi iz ove oblasti na našem jeziku. Knjiga se preporučuje kao literatura korisnicima koji imaju nameru da izgradjuju sopstvene baze podataka. Posebno se to odnosi na projektante, sistem analitičare i programere.
SQL Server 7, detaljan izvornik predstavlja obiman izvor informacija, koji informiše administratore kako se ovaj proizvod koristi, i uči ih kako da najbolje iskoriste SQL Server 7 najnovije opcije. Ova knjiga najčešće će se koristi kao priručnik, za svakodnvenu upotrebu.

U ovoj knjizi je opisana funkcionalnost proizvoda i dat pregled SQL Servera 7. Posebno je obradjeno korišćenje Interneta i replikacija podataka (eng. replication) preko Interneta. Knjiga obuhvata Transact-SQL sintaksu i sistemske procedure. Početnici ova knjiga omogućuje da se upoznaju sa SQL Server bazom podataka, i veoma brzo usvoje nova znanja.

Podskup SQL Server 7 ugrađen je i u okviru MS Access 2000 što ovoj knjizi da je posebnu težinu jer pokazuje trajno opredeljenje MicroSoft-a ka ovim alatima.

Knjiga je podeljena na pet delova:

Deo I – Dobrodošli u Microsoft SQL Server 7

Predstavlja sveobuhvatan pregled SQL Server baze podataka: šta je, kako je nastala i kuda ide. U Delu I obradjeni su: poboljšanja koja se tiču arhitekture, nova struktura memorije, Internet/intranet, Microsoft Transaction Server (Microsoftov server transakcija), koncept enterprise, Microsoft Management Console (MMC - Microsoftova konzola za upravljanje), SQL Server Agent, integracija sa Windows NT sistemom zaštite, Transact-SQL poboljšanja, novi i poboljšani alati, poboljšanja koja se odnose na replikacije podataka i pojednostavljena uloga administratora baze podataka.

Deo II – Instalacija

Sadrži uputstvo za instaliranje SQL Servera, instaliranje SQL Maila i dogradnju SQL Servera na verziju 7. Ovi postupci detaljno su objašnjeni i ilustrovani.

Deo III – Administracija

Razmatra poslove koji se odnose na upravljanje i preventivno održavanje baze podataka, naR pravljenje backupa, na poslove koji se tiču udaljenih i povezanih servera i na praćenje rada baze podataka; pri tom je naglasak stavljen na održanje integriteta baze podataka, oporavak baze podataka i njenu pouzdanost.

Deo IV – Razvoj - programski jezik

Sadrži sledeće teme: referencijalni integritet i integritet transakcija, način projektovanja i kreiranja baze podataka, normalizacija, indeksiranje, vrlo velike baze podataka (eng. very large databases - VLDBs), različiti prilazi projektovanju baze podataka, generalizacija, strategije kodiranja, rad u particijama, istovremeni pristup, Transact-SQL pisanje, zapamćene procedure, okidači (eng. triggers) i skladišta podataka.

Deo V – Dodatak

Uključuje Transact-SQL sintaksu, sistemske tabele i sistemske procedure (elementi ovih poglavlja dati su po alfabetskom redosledu, tako da lako možete da pronađete informaciju koja Vam je potrebna).

Sadržaj

Uvo

Deo I: Dobrodošli u SQL Server

1. Šta je Microsoft SQL Server?
2. Povećanje kapaciteta
3. Microsoftova konzola za upravljanje
4. SQL Server Agent
5. Integracija sa Windows NT sistemom zaštite
6. Transact-SQL poboljšanja
7. Novi i poboljšani alati
8. Izmene u uslužnim programima
9. Bolja replikacija podataka u SQL Serveru 7
10. Jednostavnija uloga administratora baze podataka

Deo II: Instalacija

11. Instaliranje SQL Servera
12. Instaliranje servisa SQL Mail
13. Nadgradnja SQL Servera

Deo III: Administracija14. Upravljanje bazom podataka

15. Preventivno održavanje baze podataka
16. Povezani i udaljeni serveri
17. Alati za praćenje rada servera

Deo IV: Razvoj - programski jezik

18. Razvojne teme
19. Korišćenje Transact-SQL-a
20. Skladišta i skupovi podataka

Deo V: Reference

21. Transact SQL programski jezik, uputstvo
22. Sistemske tabele
23. Sistemske skladištene procedure

Dodatak A: Lista priprema pre instalacije

Indeks

 

Izbor iz iste oblasti

 

 

 

SQL SERVER 7 – Administracija
 

Mark Linsenbardt i M. Shane Stig

SQL SERVER 7 – Administracija

Instalirajte, upravljajte i ispravljajte greške u SQL Server-u 7 – Microsoft-ovom robusnom sistemu za upravljanje relacionim bazama podataka. Od razmatranja jednostavnih instalacija... ceo tekst Ceo opis knjige

 

 

 

SQL Server 2008, Majstor
 

Michael Lee, Gentry Bieker

SQL Server 2008, Majstor

Instaliranje, konfigurisanje i upravljanje. Optimizovanje, rešavanje problema i bezbednost baza podataka. Upoznajte veoma moćne nove funkcionalnosti SQL Servera 2008. Bilo da... ceo tekst Ceo opis knjige

 

 

 

SQL Server 2000 – web aplikacije
 

Craig Utley

SQL Server 2000 – web aplikacije

Napravite, ugradite i upravljajte kompleksnim, integrisanim web rešenjima uz pomoć SQL Servera 2000. Ova jedinstvena knjiga objašanjava kako da kreirate Active Server Pages... ceo tekst Ceo opis knjige

 

 

 

SQL SERVER 7 – osnove
 

Dušan Petković

SQL SERVER 7 – osnove

Sistemi relacionih baza podataka (Relational DataBase Systems - RDBMS) su najvažniji sistemi baza podataka koji se danas koriste u industriji softvera. Od njih, jedan od... ceo tekst Ceo opis knjige

 

 

 

SQL Server 2005 Express u 24 lekcije
 

Alison Balter

SQL Server 2005 Express u 24 lekcije

Posle samo 24 lekcije, za koje ćete odvojiti jedan sat ili manje, moći ćete da koristite SQL Server 2005 Express. Naučite da pravite aplikacije koje kao bazu podataka koriste SQL... ceo tekst Ceo opis knjige