Oblasti Polovne knjige Priručnici, polovne

Voren Bafet za sva vremena, polovna knjiga

 

Voren Bafet za sva vremena, polovna knjiga
Autor: Robert G. Hegstrom Spisak svih knjiga  
Prevod:  
ISBN: 978-86-447-0403-4  
Format: 21 cm  
Strana: 273  
Povez: Mek  
Izdavač: Plato Spisak svih izdanja  
Godina: 2007.  

 

Cena: 3600 din, 31.30 €, 40.00 $

 

 

Knjiga „Bafet za sva vremena“ predstavlja Vam najuspešnijeg investitora XX veka. To nije ni biografija, ni udžbenik iz ekonomije i finansija, ni filozofija berzanskog poslovanja. To je sve po malo!

Voren Bafet, tipičan self-made bilioner, počeo je karijeru sa uloženih 100 dolara. Danas je drugi na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi, sa 44 milijarde dolara.Za razliku od konkurenata na Forbsovoj listi, kao što je poznati Bil Gejts, Bafet ne obrće novac u jednoj kompaniji. Vlasnik je akcija svetskih giganata, to su: Coca Cola, Gilette, American Exspres, Duracel, Disney.

I ne samo njih, već i kompanija koje ne predstavljaju svetski brend, ali ostvaruju natprosečne rezultate u različitim oblastima poslovanja.

Pristup Vorena Bafeta poslovanju jedinstven je. Tržište je prepuno brzih kupovina i prodaja hartija od vrednosti. A Bafetova filozofija „kupi i drži“ deluje neobično.Autor knjige Robert Hagstrom otkriva jednostavnu, ali mudru, investicionu strategiju Vorena Bafeta:

• Analizirajte hartije od vrednosti kroz konkretan posao koji iza njih stoji;
• Zahtevajte minimalnu sigurnost pri svakoj kupovini;
• Koncentrišite se na ulaganje u mali broj kompanija;
• Zaštitite se od špekulativnih i emotivnih sila tržišta.

Osnovni finansijko-knjigovodstveni princip bi glasio: vaš osnovni cilj, kao investitora, treba da bude kupovina po razumnoj ceni parcijalnog interesa u nekom, vama lako razumljivom poslu, za koji je gotovo sigurno da će ostvariti materijalnu dobit u narednih pet, deset ili dvadeset godina. Vremenom ćete utvrditi da mali broj kompanija ispunjava ove standarde. Kakvim god fondom za ulaganje raspolagali, za kakvu god kompaniju ili delatnost bili zainteresovani, teško da ćete naći bolji polazni kriterijum od ovog.

Bafetova investiciona logika pragmatična je. Ne kupuj ono u šta se ne razumeš, a o onome u šta ulažeš, saznaj više od bilo koga.

 

Izbor iz iste oblasti

 

Nega majke i deteta, polovna knjiga
 

Elizabet Fenvik

Nega majke i deteta, polovna knjiga

Pouzdan vodič kroz trudnoću i porođaj : nega i zdravlje deteta. Sadrži i sve što je potrebno da znate o bebi, od začeća do navršene treće godine. Sveobuhvatna knjiga u kojoj ćete... ceo tekst Ceo opis knjige

 

21 tajna uspeha samoukih milionera, polovna
 

Brajan Trejsi

21 tajna uspeha samoukih milionera, polovna

Knjiga pokazuje kako svi, bez obzira na trenutnu situaciju u životu, mogu postati milioneri. Saveti iz ove knjige se zasnivaju na temeljnoj analizi navika i rada više stotina... ceo tekst Ceo opis knjige

 

Biblija trudnoće – polovna knjiga
 

Dins En

Biblija trudnoće – polovna knjiga

Pouzdan i savremen izvor informacija o trudnoći i ranom roditeljstvu, nastao kroz saradnju tima stručnjaka za akušerstvo, ginekologiju, fetologiju, genetiku, pedijatriju... ceo tekst Ceo opis knjige

 

Pčelarenje kao profesija i hobi – polovna knjiga
 

Branko Relić

Pčelarenje kao profesija i hobi – polovna knjiga

Polovna ali očuvana knjiga. IV. dopunjeno izdanje – Pčelarenje kao profesija i hobi... ceo tekst Ceo opis knjige

 

Voren Bafet za sva vremena, polovna knjiga
 

Robert G. Hegstrom

Voren Bafet za sva vremena, polovna knjiga

To nije ni biografija, ni udžbenik iz ekonomije i finansija, ni filozofija berzanskog poslovanja. To je sve po malo. Voren Bafet, tipičan self-made bilioner... ceo tekst Ceo opis knjige