Oblasti Računari Windows

Windows XP Media Centar

 

Windows XP Media Centar
Autor: Stiv Kovski Spisak svih knjiga  
Prevod: Zoran Žikić  
ISBN: 86-7310-291-x  
Format:  
Strana: 398  
Povez:  
Izdavač: Kompjuter biblioteka Spisak svih izdanja  
Godina: 2000.  

 

Cena: 570 din, 4.96 €, 6.33 $

 

 

Media Center softver je dizajniran da vam ponudi najbolje od oba sveta: sofisticiran, najnapredniji računarski operativni sistem koji "može da se lati posla" bez bilo kakvih kompromisa koji se tiču osobina ili funkcionalnosti – sve to odlično sakriveno (ako tako izaberete) iza korisničkog interfejsa koji može kontrolisati i dete. To je perfektan balans između rada i igre.

Do najveće moguće granice, ova knjiga je napisana da odgovori vašem inicijalnom iskustvu sa XP Media Center mašinom:

• "Početak", vodi vas kroz otvaranje kartona preko kompletnog setup-a Media Center sistema. Ići ćete u obilazak osnovnih osobina, i otkriti kako da koristite daljinski upravljač, miša i tastaturu.
• "Moj TV", ide pravo na najnovije i impresivne mogućnosti Media Center sistema. Učićete kako da manipulišete videom kao profesionalac pregledajući živu televiziju, preskačete reklame i snimate čitave TV serije pritiskom na dugme. Takođe ćete učiti kako da koristite besplatan elektronski vodič kroz program Media Center-a, kako da podesite kontrole i još mnogo toga.
• "Moj video", se fokusira na to kako da uhvatite, kreirate i organizujete digitalne kućne video zapise korišćenjem impresivnih mogućnosti za rukovanje medija sistema. Pripremite se kako da oslobodite kinematografa u sebi!
• "Reprodukovanje i snimanje DVD-ja", obrađuje jednu najkomplikovaniju i najvredniju osobinu Media Center arhitekture: mogućnost da gradite i narezujete sopstvene DVD diskove direktno sa svog omiljenog TV zapisa. Takođe ćete pronaći savete kako da prilagodite osobine reprodukovanja DVD-ja kako biste izvukli maksimum iz kućnog bioskopa Media Center-a.
• "Moja muzika", bavi se audio arsenalom Media Center-a, uključujući i mogućnost slušanja FM radija (ako vaš sistem dođe opremljen sa radio tjunerom). Mešanjem lične muzičke kolekcije sa živim radijom i zvukovima preuzetim sa interneta , My Music Media Center-a nudi vam pristup prema izuzetnom audio aparatu.
• "Moje slike", vodi vas kroz prikaz digitalnih fotografija i osobine obrade ugrađene u Media Center, i pokazuje vam kako da koristite dodatni softver kako biste dobili profesionalne rezultate mračne sobe.
• "Napredna podešavanja i opcije Media Center-a", obezbeđuje dodatne savete i alate, koji vam omogućuju da izvučete maksimalne performanse i zadovoljstvo iz Media Center sistema. U poslednjem poglavlju, pronaćićete potpun vodič za Media Center hardver, uključujući dobre i loše karakteristike različitih PC stilova i dizajna Media Center sistema.

O autoru

Novinar i autor Steve Kovsky je obradio svaki aspekt visoke tehnologije u poslednjih 19 godina. Njegovi izveštaju su se pojavili u internacionalnim novinama, magazinima, televizijama, radio stanicama i na Internetu. Trenutno, on je urednik za ZDNet AnchorDesk i Technology Commentator na CBS radiju (KFWB AM 980, Los Anđeles). Pored toga, Kovsky radi kao potpredsednik i direktor uredništva za Centric Events Group, kao organizator tehničkih sajmova i konferencija širom Severne Amerike. Njegova prva knjiga, High-Tech igračke za vaš TV: Tajne TiVo-a, Xbox, ReplayTV, UltimateTV i mnoge druge, izdate su u martu 2002 u Que Publishingu.

Kratak sadržaj

Uvod

Deo I: Početak

1. Priprema za XP Media Centar
2. Osnovni Setup XP Media Centar sistema
3. Početak i pregled
4. Kretanje kroz "10-Foot" interfejs XP Media Centra
5. Kretatanje kroz "2-Foot" interfejs XP Media Centra

Deo II: Moj TV

6. Gledanje zapisa
7. Pronalaženje zapisa koje želite da snimite
8. Snimanje zapisa koje pronađete

Deo III: Moji zapisi

9. Prikazivanje i organizovanje digitalnih zapisa
10. Preuzimanje i kreiranje video zapisa pomoću Media Centra

Deo IV: Prikazivanje i snimanje DVD-ja

11. Gledanje DVD-ja na XP Media Cetar PC-ju
12. Kreiranje DVD-ja na XP Media Center PC-ju

Deo V: Moja muzika

13. Priprema muzičke kolekcije za XP Media Centar
14. Vreme emitovanja: sortiranje, pregledanje i kontrolisanje muzike
15. Radio
16. Prilagođavanje Media Centra Audio Experiencea

Deo VI: Moje slike

17. Uvoženje i skladištenje digitalnih fotografija
18. Kreiranje prikaza slajdova
19. Priprema i deljenje digitalnih slika
20. Prilagođavanje My Pictures Experiencea pomoću Microsoft Picture It

Deo VII: Napredne opcije i podešavanja Media Centra

21. Prilagođavanje interfejsa XP Media Centra
22. XP Media Centar i kućno umrežavanje
23. XP Media Centar i Internet veza
24. Preuzimanja sa Interneta i poboljšanja
25. Osobine hardvera i opcije za Media Centar PC-je

Indeks

 

Izbor iz iste oblasti

 

Windows ME
 

John Ross

Windows ME

Otkrijte sve sjajne stvari koje možete uraditi sa Windows-om Me. Korišćenjem svih zabavnih napomena i trikova koje možete naći u ovoj knjizi, poslednja revizija Windows 98 platforme... ceo tekst Ceo opis knjige

 

Windows 2000 Server
 

Mark Minasi, C. Anderson

Windows 2000 Server

Knjiga Marka Minasija Savladajte Windows NT je dugo bila izbor broj 1 za NT administratore. Knjiga savladajte Windows 2000 nastavlja sa tom tradicijom. Pružaju Vam se sve... ceo tekst Ceo opis knjige

 

Windows 98 PBV
 

Paul McFedries

Windows 98 PBV

Ako ste već koristili Windows 95, vi i Windows 98 trebalo bi, hvala na pitanju, da sarađujete uspešno. Naravno, ova nova verzija prepuna je velikih i malih promena. Ali malo je... ceo tekst Ceo opis knjige

 

Windows XP Professional
 

Mark Minasi

Windows XP Professional

Vaše rešenje kako da bez muke pređete na Windows XP. Najnovije delo jednog od u svetu vodećih stručnjaka za Windows Marka Minasija. Windows XP Professional, je glavno sredstvo za... ceo tekst Ceo opis knjige

 

Windows Vista za neupućene
 

Andy Rathbone

Windows Vista za neupućene

Svetski bestseler Endija Retbouna pravi je vodič kroz najnoviji operativni sistem kompanije Microsoft. Ova knjiga donosi proverene i jasne informacije za one koji su se tek... ceo tekst Ceo opis knjige