Izrada sajtova i prerada postojećih na prilagodljiv veb dizajn

 

Izrada novih mrežnih mesta (sajtova) i prerada postojećih na prilagodljiv veb dizajn (Responsive Web Design).

Šta je prilagodljiv veb dizajn

Prilagodljiv dizajn veb strane (eng responsive web design) je tehnika koja omogućava jasno prikazivanje veb sajta, čitanje i kretanje kroz veb sajt na raznim uređajima različitih rezolucija (računar, tablet, mobilni). Sadržaj strane se prilagođava različitim širinama uređaja i na taj način pruža korisnicima jednostavnije korišćenje.

Pregledanje strane koja nema prilagodljiv dizajn, na tablet i mobilnim uređajima, je neugodno – korisnik teško dolazi do traženih podataka i gubi dosta vremena na kretanje kroz stranu (uvećava, pomera levo desno..itd).

Gugl rezultat pretrage

Gugl je saopštio da će prilagođenost sajta mobilnim uređajima imati uticaj na rangiranje u pretrazi. Prilikom pretrage među rezultatima pretrage će biti više sajtova koji su „mobile responsive“.

Broj ljudi koji koriste mobilne uređaje za pretragu po internetu u velikom je porastu i zato se pojavila potreba da im se ponudi bolje pretraživanje.

Sajtovi koji nisu „mobile responsive“ veoma su nepregledni za posetioce koji dolaze preko mobilnih telefona. Na ovakvim sajtovm korisnici se kratko zadržavaju a Guglu ih „vidi” kao nedovoljno dobre za posetioce.

Obavezno proverite da li Vaš sajt zadovoljava Guglove zahteve za „mobile friendly“.

 

Kontakt

Adresa el. pošte (email):
mreznaknjizara@gmail.com