Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa

 

Ikona - Madona sopstvenim rečima

Alexandar Lambros Alexandar Lambros

Ikona - Madona sopstvenim rečima

 

Ezoterija, razno Ezoterija, razno

ISBN: 86-7348-236-4

Format: 23 x 21 cm

Broj strana: 200

Izdavač: Esotheria Esotheria

Godina izdanja: 2005.

 

 

2420 din.

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

Posle više od 20 godina karijere bez presedana i najtvrdokornijim kritičarima jasno je da je reč o ženi koja ne samo da je obeležila poslednje dve decenije 20. veka već to nastavlja da čini i dalje.

Madona je kulturološki fenomen koji se već uveliko izučava na prestižnim svetskim univerzitetima, a kolumnista američkog Playboy-a ocenio je da "naše doba autentičnim čini samo jedna pojava, a to je Madona”. Ocena Madoninog uticaja koji vrši na gotovo sve aspekte savremene kulture najčešće se sublimiše u jednoj reči – IKONA. Za jedne ona je ikona popa, druge feminizma, za neke ikona postmodernizma, seksualne manjine takođe je smatraju svojom ikonom, a sve je više i onih koji je vide kao ikonu nove duhovnosti.

Za autora ove knjige ona je sve to zajedno. Ili kako je to Sting u jednom intervjuu izjavio - Ona je nečuvena, provokativna, nedostižna. I tokom godina, svi smo bili svedoci njene evolucije, od prevejane uličarke do devičanske mlade, od boginje seksa do jogija. Njen um je proslavljen koliko i njeno telo, ona je strašna koliko i poželjna, ona vodi dok drugi slede. Žena koja je sva žena i koja je sve žene.

Ova knjiga je hronika života i karijere najslavnije osobe na planeti, puna zanimljivosti i malo poznatih detalja koje do sada niste imali gde da pročitate. Osim pregleda najuzbudljivije i najkontroverznije karijere u istoriji šou biznisa, obogaćenog komentarima najpoznatijih svetskih časopisa i drugih slavnih ličnosti (a koji su se kretali od hvalospeva do otvorenih izliva netrpeljivosti), knjiga nudi i "pogled iz prve ruke” (njenim rečima) na teme koje su se kao kontroverzne uvek vezivale za Madonu i ono što ona radi: feminizam, seks, religija, moda, brak, majčinstvo, slava, moć, buntovništvo, ljubav, Kabala, novac, umetnost .

Tu je i oko 150 KOLOR fotografija. Zaboravite na one romansirane biografije prepune špekulacija i sumnjivih, uglavnom izmišljenih podataka, koje s vremena na vreme osvanu na knjižarskim policama i pročitajte šta zaista Majka Reinvencije ima da kaže. Knjiga obrazlaže ključni Madonin stav - Biti dobar umetnik ne znači biti moćan ili bogat ili poštovan od kolega. Znači rizikovati.

 

Preporučujemo

Preporučujemo

 

Živeti vitalno

Živeti vitalno, Džon Bolderston

Živeti vitalno

Brojevi od 21 do 9.192.631.770

Brojevi od 21 do 9.192.631.770, Dr Irena Sjekloča Miler

Brojevi od 21 do 9.192.631.770

Polje

Polje, Lin Mektagart

Polje
 
Sve veze, meniVaša korpa

 

Kontakt

Spisak svih knjiga

 

Korisne veze

Pomoć

 

Sigurna kupovina

Politika privatnosti

 

© 2023. Knjiga Knjiga