Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa

 

Ikona - Madona sopstvenim rečima

Alexandar Lambros Alexandar Lambros

Ikona - Madona sopstvenim rečima

 

Ezoterija, razno Ezoterija, razno

ISBN: 86-7348-236-4

Format: 23 x 21 cm

Broj strana: 200

Izdavač: Esotheria Esotheria

Godina izdanja: 2005.

 

 

2420 din.  20.68 €  22.00 $

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

Posle više od 20 godina karijere bez presedana i najtvrdokornijim kritičarima jasno je da je reč o ženi koja ne samo da je obeležila poslednje dve decenije 20. veka već to nastavlja da čini i dalje.

Madona je kulturološki fenomen koji se već uveliko izučava na prestižnim svetskim univerzitetima, a kolumnista američkog Playboy-a ocenio je da "naše doba autentičnim čini samo jedna pojava, a to je Madona”. Ocena Madoninog uticaja koji vrši na gotovo sve aspekte savremene kulture najčešće se sublimiše u jednoj reči – IKONA. Za jedne ona je ikona popa, druge feminizma, za neke ikona postmodernizma, seksualne manjine takođe je smatraju svojom ikonom, a sve je više i onih koji je vide kao ikonu nove duhovnosti.

Za autora ove knjige ona je sve to zajedno. Ili kako je to Sting u jednom intervjuu izjavio - Ona je nečuvena, provokativna, nedostižna. I tokom godina, svi smo bili svedoci njene evolucije, od prevejane uličarke do devičanske mlade, od boginje seksa do jogija. Njen um je proslavljen koliko i njeno telo, ona je strašna koliko i poželjna, ona vodi dok drugi slede. Žena koja je sva žena i koja je sve žene.

Ova knjiga je hronika života i karijere najslavnije osobe na planeti, puna zanimljivosti i malo poznatih detalja koje do sada niste imali gde da pročitate. Osim pregleda najuzbudljivije i najkontroverznije karijere u istoriji šou biznisa, obogaćenog komentarima najpoznatijih svetskih časopisa i drugih slavnih ličnosti (a koji su se kretali od hvalospeva do otvorenih izliva netrpeljivosti), knjiga nudi i "pogled iz prve ruke” (njenim rečima) na teme koje su se kao kontroverzne uvek vezivale za Madonu i ono što ona radi: feminizam, seks, religija, moda, brak, majčinstvo, slava, moć, buntovništvo, ljubav, Kabala, novac, umetnost .

Tu je i oko 150 KOLOR fotografija. Zaboravite na one romansirane biografije prepune špekulacija i sumnjivih, uglavnom izmišljenih podataka, koje s vremena na vreme osvanu na knjižarskim policama i pročitajte šta zaista Majka Reinvencije ima da kaže. Knjiga obrazlaže ključni Madonin stav - Biti dobar umetnik ne znači biti moćan ili bogat ili poštovan od kolega. Znači rizikovati.

 

Preporučujemo

Preporučujemo

 

Zašto se Mars i Venera sukobljavaju

Zašto se Mars i Venera sukobljavaju, Džon Grej

Zašto se Mars i Venera sukobljavaju

Sećanja na Franca Bardona

Sećanja na Franca Bardona, Lumir Bardon

Sećanja na Franca Bardona

Numerologija 0

Numerologija 0, Irena Sjekloča-Miler, B. Kazinski

Numerologija 0
 
Sve veze, meniVaša korpa

 

Kontakt

Spisak svih knjiga

 

Korisne veze

Pomoć

 

Sigurna kupovina

Politika privatnosti

 

© 2023. Knjiga Knjiga