Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa

 

Knjiga zakona

Alister Krouli Alister Krouli

Knjiga zakona

 

Ezoterija, razno Ezoterija, razno

Prevod: Viktor Radun Teon

ISBN: 978-86-7348-244-6

Format: 21 cm

Broj strana: 100

Povez: Tvrd

Izdavač: Esotheria Esotheria

Godina izdanja: 2007.

 

 

Nema na zalihama

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

“Bogovi” preko Keli daju poruku, koja kaže da je Krouli određen da bude prorok Neba u nastupajućoj, novoj eri čovečanstva.

U Kroulijevom spisima, “Knjiga Zakona” je stavljena pod rimskom numeracijom CCXX (prema 220 verza triju poglavlja datog opskurnog onostranog diktata), te je smeštena u publicističko-kanonskom razredu “A” koji se „sastoji iz knjiga kod kojih se ne sme menjati čak ni oblik slova: to će reći, one predstavljaju iskaz adepta iznad svake kritike, čak i Vidljivog Vođe Reda.”

U godini kad je italijanski egiptolog Skjapareli u “Dolini kraljeva” otkrio grobnicu lepe Nefretete, supruge Amenofista IV, veliki majstor pseudomudrosti, opsenar, mason i planinar-avanturista Aleister Crowley se sa suprugom Rose Kelly iz Šri Lanke vraća u Englesku preko egzotičnog Egipta.

Da bi na medenom mesecu dokonu suprugu malo zabavio i naveo je da se zainteresuje za njemu bliske okultne fenomene, deklamovao je invokaciju koja je trebalo da omogući viđenje elementalnih duhova Vazduha. Rouz je zapala u stanje transa u kojem je stalno ponavljala čudne iskaze i pozive. “Bogovi” preko Keli daju i poruku, koja kaže da je Krouli određen da bude prorok Neba u nastupajućoj, novoj eri čovečanstva, te da će u Kairu od 8. do 10 aprila “direktnim glasom” tačno u podne, po jedan sat, primati “Knjigu Zakona” na engleskom jeziku.

U toku ta tri aprilska podneva zaneseni Krouli je zaista zapisao knjigu koji su mnogi njegovi sledbenici prihvatili kao Bibliju Novog Doba.

 

Preporučujemo

Preporučujemo

 

Seksualne pikanterije - prvi deo

Seksualne pikanterije - prvi deo, Alisija Galjoti

Seksualne pikanterije - prvi deo

Prevazilaženje anemije

Prevazilaženje anemije, Hol Džordž

Prevazilaženje anemije

Knjiga o muškarcu

Knjiga o muškarcu, Osho

Knjiga o muškarcu
 
Sve veze, meniVaša korpa

 

Kontakt

Spisak svih knjiga

 

Korisne veze

Pomoć

 

Sigurna kupovina

Politika privatnosti

 

© 2023. Knjiga Knjiga