Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa

 

Knjiga zakona

Alister Krouli Alister Krouli

Knjiga zakona

 

Ezoterija, razno Ezoterija, razno

Prevod: Viktor Radun Teon

ISBN: 978-86-7348-244-6

Format: 21 cm

Broj strana: 100

Povez: Tvrd

Izdavač: Esotheria Esotheria

Godina izdanja: 2007.

 

 

Nema na zalihama

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

“Bogovi” preko Keli daju poruku, koja kaže da je Krouli određen da bude prorok Neba u nastupajućoj, novoj eri čovečanstva.

U Kroulijevom spisima, “Knjiga Zakona” je stavljena pod rimskom numeracijom CCXX (prema 220 verza triju poglavlja datog opskurnog onostranog diktata), te je smeštena u publicističko-kanonskom razredu “A” koji se „sastoji iz knjiga kod kojih se ne sme menjati čak ni oblik slova: to će reći, one predstavljaju iskaz adepta iznad svake kritike, čak i Vidljivog Vođe Reda.”

U godini kad je italijanski egiptolog Skjapareli u “Dolini kraljeva” otkrio grobnicu lepe Nefretete, supruge Amenofista IV, veliki majstor pseudomudrosti, opsenar, mason i planinar-avanturista Aleister Crowley se sa suprugom Rose Kelly iz Šri Lanke vraća u Englesku preko egzotičnog Egipta.

Da bi na medenom mesecu dokonu suprugu malo zabavio i naveo je da se zainteresuje za njemu bliske okultne fenomene, deklamovao je invokaciju koja je trebalo da omogući viđenje elementalnih duhova Vazduha. Rouz je zapala u stanje transa u kojem je stalno ponavljala čudne iskaze i pozive. “Bogovi” preko Keli daju i poruku, koja kaže da je Krouli određen da bude prorok Neba u nastupajućoj, novoj eri čovečanstva, te da će u Kairu od 8. do 10 aprila “direktnim glasom” tačno u podne, po jedan sat, primati “Knjigu Zakona” na engleskom jeziku.

U toku ta tri aprilska podneva zaneseni Krouli je zaista zapisao knjigu koji su mnogi njegovi sledbenici prihvatili kao Bibliju Novog Doba.

 

Preporučujemo

Preporučujemo

 

Iscelitelj snova

Iscelitelj snova, Adam

Iscelitelj snova

Numerologija 0

Numerologija 0, Irena Sjekloča-Miler, B. Kazinski

Numerologija 0

Božanski govori Bagavana Šri Satja Sai Babe u suptilnom telu

Božanski govori Bagavana Šri Satja Sai Babe u suptilnom telu, Šri Satja Sai Uvača

Božanski govori Bagavana Šri Satja Sai Babe u suptilnom telu
 
Sve veze, meniVaša korpa

 

Kontakt

Spisak svih knjiga

 

Korisne veze

Pomoć

 

Sigurna kupovina

Politika privatnosti

 

© 2023. Knjiga Knjiga