Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa

 

Ne vidite šumu od drveca

Alison Smit Alison Smit

Ne vidite šumu od drveca

 

Psihološka sazveđa Psihološka sazveđa

Format: 21 cm

Broj strana: 262

Povez: Mek

Izdavač: Esotheria Esotheria

Godina izdanja: 2022.

 

 

1200 din.

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

Vratite se na pravi put kreiranjem svog životnog pejzaža.

Vodič za izlazak iz problema kroz upotrebu metaforičkog opisa situacije koja vas blokira.

• Predstavlja lak, zabavan proces istraživanja dobro poznatih izreka kao sredstva da uočimo nova rešenja i odblokiramo se u ličnom životu i poslu
• Objašnjava kako da razjasnimo problem, osvetlimo različite perspektive, zaobiđemo svaki svestan otpor pronalaženju rešenja i dopustimo da rešenja prirodno isplivaju iz nas• Detaljno prikazuje autorkinu metodu „kreiranja životnog pejzaža”, koja se uspešno koristi u razvoju poslovne strategije, timskom razvoju, rešavanju problema na projektima i individualnim seansama.

Ako ne vidite šumu od drveća, osećate se kao riba na suvom ili se vrtite u krug, imamo dobre vesti za vas: odabrana izreka je isto tako i put do rešenja. Da, dobro ste pročitali – možete upotrebiti jezik koji koristite da opišete situaciju koja vas blokira da dođete do rešenja. Čak ćete smernice naći možda ne toliko u jeziku koliko u pejzažu sadržanom u vašem opisu situacije. Kao što to objašnjava Alison Smit: „Ako slika govori više od hiljadu reči, onda metafora govori kroz više od hiljadu slika. Drugim rečima, kroz metaforu iz izreke koju koristite imaćete milion reči na raspolaganju a nesumnjivo i rešenje sadržano u njima.”

To je suština ove knjige – da izreke koje koristimo za opis situacija koje nas blokiraju upotrebimo i da se odblokiramo. Jezik koji upotrebite ukazuje na to kako vidite trenutnu situaciju. Podsvesno, vi znate rešenje. Istraživanje metafora unutar jezika omogućava da vaša podsvest lakše komunicira sa vašom aktivnom svesnošću. Metafora umanjuje otpor i barijere kojima se opiremo promeni. To izgleda tako što mi uživamo istražujući metaforu i zaboravimo na šta se odnosi u stvarnosti i, za tren oka, imamo metaforičko rešenje za koje nam ne preostaje ništa drugo do da ga prenesemo u stvaran život.

Kroz efektan, lak proces zasnovan na moći metafora, Alison Smit predstavlja svoju metodu „kreiranja životnog pejzaža“ kao sredstvo da se razjasni problem, osvetli različite perspektive i dopusti da  rešenja prirodno isplivaju iz nas.

 

Preporučujemo

Preporučujemo

 

Moć svesnosti

Moć svesnosti, Džon Stivens

Moć svesnosti

Radost

Radost, Aleksandar Loven

Radost

Toksično detinjstvo

Toksično detinjstvo, Sju Palmer

Toksično detinjstvo
 
Sve veze, meniVaša korpa

 

Kontakt

Spisak svih knjiga

 

Korisne veze

Pomoć

 

Sigurna kupovina

Politika privatnosti

 

© 2023. Knjiga Knjiga