Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa

 

Posle mnogo leta umire labud

Oldous Haksli Oldous Haksli

Posle mnogo leta umire labud

 

Ezoterična književnost Ezoterična književnost

Format: 21 cm

Broj strana: 290

Povez: Mek

Izdavač: Esotheria Esotheria

Godina izdanja: 2020.

 

 

1180 din.

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

Komična i satirična priča o potrazi za besmrtnošću, koja se uklapa u Hakslijeva duboka istraživanja misticizma i duhovnosti, ali uz njegov dobro poznati sarkazam i ironiju za ljudsku prirodu. Roman nastao 1939, nakon što se Haksli preselio u Kaliforniju, predstavlja kritiku američke kulture i Holivuda – narcizma, površnost ii opsesije mladošću. Naslov je stih iz Tenisonove poeme “Titonus”, o liku iz grčke mitologije kome je Zevs dao večni život, ali ne i večnu mladost.

U Hakslijevom romanu, kalifornijski milioner užasnut smrću Džo Stojt saznaje za engleskog aristokratu koji je otkrio način da drastično produži trajanje ljudskog života. Stojt putuje u Englesku i pronalazi aristokratu i dalje živog, ali je on devoluirao u apelike stvorenje. Stojt odlučuje da produži svoj život bez obzira na posledice…

S njegovom savremenom oštroumnošću i intelektualnom prefinjenošću, Haksli podstiče svoje karaktere u njihovoj potrazi za večnošću, završavajući u dozi horora. Ovo je Hakslijev holivudski roman, i možete očekivati da bude fantastičan, ekstravagantan, lud i bezobziran, pun – on je sve to, ali raj i pakao takođe…. Ova okrutna potraga će uplesti svakoga oko sebe u mrežu pohlepe i zavođenja, ubistava i ponižavanja. To je vrsta romana čiji je Haksli majstor, gde najneobičniji i slučajni događaji slede sa kontemplativnim malim esejima o značenju života.

Moćna opominjuća priča koja upošljava svu Hakslijevu uobičajenu oštroumnost i nemilosrdan uvid.

 

Preporučujemo

Preporučujemo

 

Đokondin osmeh

Đokondin osmeh, Oldous Haksli

Đokondin osmeh

Vreme mora stati

Vreme mora stati, Oldous Haksli

Vreme mora stati

Đavolji eliksiri

Đavolji eliksiri, Ernst Teodor Amadeus Hofman

Đavolji eliksiri
 
Sve veze, meniVaša korpa

 

Kontakt

Spisak svih knjiga

 

Korisne veze

Pomoć

 

Sigurna kupovina

Politika privatnosti

 

© 2023. Knjiga Knjiga