Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa

 

Ramana Maharši i put samospoznaje

Artur Ozborn Artur Ozborn

Ramana Maharši i put samospoznaje

 

Ezoterija, razno Ezoterija, razno

Format: 21 cm

Povez: Mek

Izdavač: Esotheria Esotheria

 

 

Popust 10.00%

670 din.

740 din.

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

Ramana Maharši i put samospoznaje – Ozborn je najpoznatiji biograf indijskog Mudraca, Čovek koji je prvi Zapadu preneo spiritualno učenje Ramane Maharšija. Ozbron je živeo pored njega 30 godina, a ovo delo predstavlje, verovatno, najbolju knjigu o životu i učenju Ramane Maharšija.

Šri Ramana Maharši je rođen 1879. Postigao je prosvetljenje u svojoj sedamnaestoj godini kroz izuzetno iskustvo preživljene smrti fizičkog tela, istovremeno ostajući u punoj svesnosti. Sledeći taj preobražaj, napustio je svoj dom i bio neodoljivo privučen do svetog brda Arunačale, u južnoj Indiji. Nikada ga nije napustio. U ašramu koji se obrazovao oko njega podučavao je najčistiji oblik Advaita Vedante (nedualnosti), kroz vrhunski jednostavnu disciplinu samoispitivanja.

Najjači utisak je ostavljala njegova izuzetna pojava i ličnost. Dostojanstvo i milosrđe koji su iz njega zračili bili su zaista dirljivi. Njegovo prisustvo je preobrazilo Arunačalu kao manje bitno mesto hodočašća u spiritualni dom za hiljade tragalaca za Istinom, muškaraca i žena različitih vera i ubeđenja sa svih strana sveta – koji su ugledali Svetlost i pronašli Mir.

Neobično je da jedan zapadnjak napiše ovako dubok prikaz spiritualnog života i misli Indije, opisujući mnoge aspekte života Učitelja i pokazujući razumevanje onoga što mnogima na Zapadu može izgledati beznačajno ili teško shvatljivo..

 

Preporučujemo

Preporučujemo

 

Tarot i tumačenje snova

Tarot i tumačenje snova, Galentajn Džuli

Tarot i tumačenje snova

Knjiga o ženi - Osho

Knjiga o ženi - Osho, Rajniš Bhagvan Šri

Knjiga o ženi - Osho

Čarobna privlačnost

Čarobna privlačnost, Lusi Samers

Čarobna privlačnost
 
Sve veze, meniVaša korpa

 

Kontakt

Spisak svih knjiga

 

Korisne veze

Pomoć

 

Sigurna kupovina

Politika privatnosti

 

© 2023. Knjiga Knjiga