Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa

 

Tesline duhovne misterije

Aleksandar Milinković Aleksandar Milinković

Tesline duhovne misterije

 

Misterije Misterije

ISBN: 978-86-7348-269-9

Format: 21 cm

Broj strana: 136

Povez: Broširan

Izdavač: Esotheria Esotheria

Godina izdanja: 2007.

 

 

980 din.

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

Za Teslu se govorilo da je pravoslavni hrišćanin, da je budista, pa čak i šaman. Kada su ga jednom pitali u kog Boga stvarno veruje, odgovorio je: „U srcu sam duboko religiozan i stalno se odajem zadovoljstvu i veri da najveće tajne našeg bića tek treba da budu protumačene”.

Tokom eksperimenata u Kolorado Springsu, 1899. Tesla je prvi put uočio nove putokaze ka tumačenju prave prirode materije, vezi ljudske psihe i jonosfere i naše planete. Tesla je smatrao je da se sve naše misli prenose i beleže u jonosferskom omotaču. Ta ideja je gotovo istovetna vedskim učenjima i opisima tzv. Akaša hronika, nebeskih baza podataka u kojima je zabeležena čitava prošlost čovečanstva i istorija svakog čoveka pojedinačno. U Teslinoj viziji, uticajem na jonosferski omotač mogli bi se stvarati talasi koji bi dolazili u saglasje sa talasima ljudskog uma i laganim pojačavanjem izazivali ubrzanje evolutivnog razvoja čovečanstva. Ako bi se stvorili uređaji sa finim podešavanjem, sav ljudski rod mogao bi se pokriti talasima koji bi nas znatno brže doveli do vrhunca duhovnog razvoja. 
Još jedna velika Teslina tajna je pomeranje vremenskih koordinata, kretanje kroz vreme, napred i nazad, u prošlost i budućnost, jedan od mogućih načina da se otvore vremenski tuneli, kapije ka paralelnim svetovima. “Vorp” sistem iz  “Zvezdanih ratova” je u osnovi Teslina ideja.

Da li je Tesla bio "iniciran” Vivekanandinom filozofijom ili je Vivekananda, uz Teslinu pomoć, konačno dobio matematički model kosmosa? Kako su Volter Rasel i Tesla – otvorili kapije proviđenja? ...Nesumnjivo je da je baš iz te priče poteklo jedno Teslino, za to vreme neuobičajeno tumačenje vasione:

“ uveren sam da je ceo kosmos objedinjen, kako u materijalnom tako i u duhovnom pogledu. Postoji u vasioni neko jezgro otkuda mi dobijamo svu snagu, sva nadahnuća, ono nas večno privlači, ja osećam njegovu moć i vrednosti koje ono emituje celoj vasioni i time je održava u skladu. Ja nisam prodro u tajnu toga jezgra, ali znam da postoji i kad hoću da mu pridam kakav materijalni atribut, onda mislim da je to SVETLOST, a kad pokušam da ga shvatim duhovno, onda je to LEPOTA i SAMILOST. Onaj koji nosi u sebi tu veru oseća se snažan, rad mu čini radost, jer se sam oseća jednim tonom u sveopštoj harmoniji.”

 

Preporučujemo

Preporučujemo

 

Vizionarski vodič za svesno sanjanje

Vizionarski vodič za svesno sanjanje, Li Adams

Vizionarski vodič za svesno sanjanje

Hipnoterapija u praksi

Hipnoterapija u praksi, Suzana Apostolov

Hipnoterapija u praksi

Metod manifestacije Nikole Tesle

Metod manifestacije Nikole Tesle, 369

Metod manifestacije Nikole Tesle
 
Sve veze, meniVaša korpa

 

Kontakt

Spisak svih knjiga

 

Korisne veze

Pomoć

 

Sigurna kupovina

Politika privatnosti

 

© 2023. Knjiga Knjiga