Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa

 

Vatrene duše

Vilijam M. Stefens Vilijam M. Stefens

Vatrene duše

 

Spiritualnost istoka Spiritualnost istoka

Format: 20 cm

Broj strana: 200

Povez: Broširan

Izdavač: Esotheria Esotheria

Godina izdanja: 2011.

 

 

990 din.

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

Sveci, mistici i duhovni učitelji mnogih zemalja i vera čija strasna ljubav prema Bogu nadahnjuje savremeni svet. Ljubav prema Bogu je najdirektnija, najlepša i najuzvišenija duhovna Staza.

Većina velikih duša, čiji su životi opisani ovde, ne samo da su među najpoznatijim svecima naše planete, nego su i skoro svi bili Savršeni Učitelji, što je duhovni vrhunac koji se može doseći na Zemlji. Religijske tradicije iz kojih su potekli manje su važne od dubine njihove ljubavi, predanosti i spremnosti da se da život za Boga.

Pred vama su veličanstvene priče o pesnicima i misticima, Hafizu, Kabiru, Terezi Avilskoj, Ramakrišni, Meher Babi, Avataru našeg doba, Rabiji od Basre, koja je živela u kupleraju i koja je uživala glas najlepše žene na svetu, a  zapravo je bila svetica: kupleraj je bio pokriće za njen pravi posao spasavanja duša, Milarepi, koji  je bio praktičar crne magije i ubica desetine ljudi, a postao je najčuveniji svetac u celom Tibetu, Mirabai – princezi čije srce je plamtelo od ljubavi prema Bogu: odrekla se prestola i moći da bi bez novca i u ritama lutala, sva ozarena, pevajući o svojoj ljubavi prema Krišni i nadahnjujući celu Indiju tom ljubavlju, lepotom i poezijom, Franji Asiškom – da ste sreli imućnog mladog Franju Bernardonea kako pijanči i lumpuje po ulicima Asisija, da li biste pomislili da će postati najomiljeniji i možda najuticajniji svetac u zapadnom svetu - Rumiju – uglednom muslimanskom profesoru, koji je napustio svoj posao i položaj da bi sledio jednog lutajućeg derviša, koji mu je ranio srce vatrom ljubavi prema Bogu.

Rumi je osnivač sufi reda Mevlevija, ''vrtećih derviša'' i, osam vekova kasnije postao je najpopularniji pesnik u Americi.

 

Preporučujemo

Preporučujemo

 

Umeće ratovanja za žene

Umeće ratovanja za žene, Čin-Ning Ču

Umeće ratovanja za žene

Či - unutrašnja moć

Či - unutrašnja moć, Geof & Filis Pajk

Či - unutrašnja moć

Aštanga joga

Aštanga joga, Džon Skot

Aštanga joga
 
Sve veze, meniVaša korpa

 

Kontakt

Spisak svih knjiga

 

Korisne veze

Pomoć

 

Sigurna kupovina

Politika privatnosti

 

© 2023. Knjiga Knjiga