Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa

 

Ljubanve pesme od boga

D. Ladinski D. Ladinski

Ljubanve pesme od boga

 

Savršeni učitelji Savršeni učitelji

Format: 21 cm

Povez: Mek

Izdavač: Esotheria Esotheria

 

 

Popust 10.00%

1420 din.

1570 din.

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

Izabrana duhovna poezija dvanaest mistika i svetaca, po šest sa istoka i sa zapada, među kojima ima i Savršenih Učitelja, koju je pažljivo izabrao i priredio Danije Ladinski, prevodilac koji je u današnjem svetu proslavio Hafiza, verovatno (pored Rumija) danas najpopularnijeg pesnika na svetu.

Posle tri predivne zbirke najlepših stihova Hafiza, najvećeg persijskog i svetskog duhovnog pesnika, Ladinski nam donosi nadahnute prepeve stihova velikih svetskih mistika i istočne i zapadne hemisfere: istok predstavljaju Rumijevi radosni, ekstatični ljubavni zanosi, Hafizovo uranjanje u sfere i univerzume, Kabirov divlji, oslobađajući humor koji sintetiše hindu, islamska i hrišćanska verovanja, Tukaram i njegova dečija dirljiva ljubav ka Bogu i prirodi (sva četvorica Savršeni Učitelji), zatim Mira Bai, velika bakti svetica, ekstatična “Krišnina mlada” i Rabija od Basre, svetica iz bordela koja je duhovno preobrazila mnoge privučene njenom lepotom. Zapadni (hrišćanski) svet ljubavi ka Bogu u stihovima predstavljaju sv Franja Asiški (jedini Savršeni Učitelj na zapadu) i njegova ljubav ka životinjama i prirodi, sv Tereza Avilska i njeni senzualni stihovi, sv Katarina iz Sijene, sv Toma Akvinski, Majster Ekart i sv Jovan od Krsta.

Ljubav prema Bogu i svim Božijim stvorenjima je zajedničko svakome ko stupi u duhovne sfere i svoja iskustva prenese u stihovima. I u istočnim i u zapadnim duhovnim tradicijama postoji verovanje da određeni mistici i sveci dobijaju dar od Boga koji ih čini poetskim provodnicima božanskog, nosiocima “ljubavniih pesama od Boga”. Ova veličanstvena gozba ekstaze i svetih istina je pripremljena kao hrana za srce svakom istinskom zaljubljeniku u Boga, poeziju, Ljubav i sve što postoji, Jednu sveopštu Poemu Tvorcu i Njegovoj Tvorevini. Duhovno blago za sva vremena.

 

Preporučujemo

Preporučujemo

 

Čuo sam Božiji smeh

Čuo sam Božiji smeh, Danijel Ladinski

Čuo sam Božiji smeh

Čistota želje – 100 odabranih pesama

Čistota želje – 100 odabranih pesama, Rumi

Čistota želje – 100 odabranih pesama

Dar: pesme Hafiza čuvenog sufijskog učitelja

Dar: pesme Hafiza čuvenog sufijskog učitelja, Danijel Ladinski

Dar: pesme Hafiza čuvenog sufijskog učitelja
 
Sve veze, meniVaša korpa

 

Kontakt

Spisak svih knjiga

 

Korisne veze

Pomoć

 

Sigurna kupovina

Politika privatnosti

 

© 2023. Knjiga Knjiga