Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa

 

Večeras je tema ljubav

Danijel Ladinski Danijel Ladinski

Večeras je tema ljubav

 

Savršeni učitelji Savršeni učitelji

ISBN: 978-86-7348-485-3

Format: 21

Broj strana: 138

Povez: Broširani povez

Izdavač: Esotheria Esotheria

Godina izdanja: 2015.

 

 

Popust 20.00%

670 din.

830 din.

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

60 pomamnih i nežnih pesama od Hafiza. Slobodni prepevi Danijela Ladinskog.

Večeras je tema ljubav: 60 pomamnih i nežnih pesama od H a f i z a slobodni prepevi Danijela Ladinskog. Božanske pesme Ljubavi i ekstaze najcenjenijeg pesnika Persije. Hafiz je, možda više od bilo kog drugog persijskog pesnika, u potpunosti stupio u mistične, isceljujuće dimenzije pesništva, zasluživši da ga zovu „Glas Nevidljivog“.

Šems-ud-din Muhamed Hafiz (c. 1320-1389), iako je malo poznat u zapadnom svetu, najomiljeniji je pesnik Persije (Irana). Za Persijance, Hafizove pesme nisu klasična literatura iz daleke prošlosti, nego negovana ljubav, mudrost i humor dragog i prisnog prijatelja.

Ova izvanredna dela nisu samo poezija najvišeg reda, nego važan i živući Učitelj koji se stalno trudi da čoveka približi Voljenom Bogu, duhovnom Oslobođenju, našem sopstvenom božanskom Jastvu – putem predivne razigranosti.

Temelj Hafizove poezije leži u plemenitoj ljudskoj potrebi za drugarstvom, kao i u urođenoj težnji duše za potpunim doživljajem Svetlosti. Ovi stihovi govore na mnogim nivoima istovremeno, ali Hafiz ih je uobličio sa očaravajućom genijalnošću koja vrlo retko izostaje; sve čaše se skladno pune u njegovoj Krčmi opijenosti vinom Ljubavi. Ljubav i zanosni duh u ovim pesmama su suviše živi za suvoparne učenjake, pa često eksplodiraju i kovitlaju se u blistave predele, pozivajući nas da ih pratimo, jer kako je ovaj persijski Savršeni Učitelj (najviši nivo koji u duhovnoj hijerarhiji ljudsko biće može da dosegne) rekao: „Ti si u stvari zlatna ptica kojoj je potreban ples.“

U ovoj knjizi Hafiz kao da svira muziku u vašem najbližem okruženju. Njegova poruka nije kroz vekove izgubila ništa od svog značaja, jer on nastavlja svim duhovnim tragaocima da pruža silnu hrabrost, nadu i jasan uvid u suštinsko širenje – zadivljujuću sudbinu svakog srca. On svojim delima nastavlja da peva prelepe i pomamne ljubavne pesme Boga ovom svetu.

Danijel Ladinski je svoj život posvetio stvaranju modernih, nadahnutih prevoda najdublje duhovne poezije sveta. Njegovi prepevi Hafiza i Rumija se prodaju u milionima primeraka u Americi i učinili su da Hafiz postane, pored Rumija, jedan od najpopularnijih pesnika sveta. U ovih šezdeset pomamnih i nežnih pesama, Hafizov glas stiže živ kroz vekove, pevajući njegovu poruku ljubavi.

 

Preporučujemo

Preporučujemo

 

Čuo sam Božiji smeh

Čuo sam Božiji smeh, Danijel Ladinski

Čuo sam Božiji smeh

Ljubanve pesme od boga

Ljubanve pesme od boga, D. Ladinski

Ljubanve pesme od boga

Čistota želje – 100 odabranih pesama

Čistota želje – 100 odabranih pesama, Rumi

Čistota želje – 100 odabranih pesama
 
Sve veze, meniVaša korpa

 

Kontakt

Spisak svih knjiga

 

Korisne veze

Pomoć

 

Sigurna kupovina

Politika privatnosti

 

© 2023. Knjiga Knjiga