Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa

 

Prirodni lekovi za upale

Kristofer Vejsi Kristofer Vejsi

Prirodni lekovi za upale

 

Popularna medicina Popularna medicina

Format: 21 cm

Broj strana: 147

Povez: Mek

Izdavač: Esotheria Esotheria

Godina izdanja: 2021.

 

 

1150 din.

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

• Bavi se upotrebom 18 biljaka koje deluju protiv upala, kao što su lovorov list, bosiljak, kurkuma, đavolja kandža, kao i još 15 prirodnih supstanci, kao što su propolis i riblje ulje.
• Istražuje koji prirodni lek je najbolji za 50 oboljenja vezanih za upale, poput astme, bronhitisa, zapaljenja tetiva, artritisa ili ekcema.
• Otkriva važnu ulogu omega 3 masti u odbrani tela protiv upala

Naturopata Vejsi objašnjava za koja stanja je koja biljka ili supstanca najefikasnija, odgovarajuće doze i najbolje načine za uzimanje.

Od aspirina do brufena i do antihistamina i kortizona, lekovi protiv upala su trenutno najbolje prodavani farmaceutski proizvodi na svetu. Ali svakodnevna upotreba ovih jakih lekova ima svoju cenu: nuspojave, koje mogu dovesti do drugih hroničnih stanja i dalje potrebe za lekovima.

Vejsi objašnjava na koji je način upala, slično kao povišena temperatura, odbrambena reakcija tela i takođe se putem upale odvija proces čišćenja, koji prirodni lekovi podržavaju, a farmaceutska sredstva mogu da destabilizuju, time što će doneti još otrova u telo. Istražuje 50 najčešćih boljki vezanih za upale – kao što su alergije, astma, konjuktivitis, bronhitis, upala sinusa, cistitis, upala tetiva, artritis, ekcem i išijas – i objašnjava koje lekovite biljke ili dodatak ishrani najviše odgovaraju da se na bezbedan način otklone neprijatni simptomi, a da se pritom pomogne telu da završi proces zbog koga je nastala upala.

Vejsi otkriva važnu ulogu omega 3 masti u odbrani tela od upale i smanjenju štete koju izaziva hronična upala, i istražuje koja vrsta hrane je bogata ovim ključnim molekulima, koliko nje se mora jesti da bi se telo odbranilo, i koji dodaci ishrani koji sadrže omega 3 masti najviše odgovaraju onome što je vašem telu potrebno. Autor takođe razmatra kako da telo postane manje kisela sredina, jer kiseline imaju efekat izazivanja upale, a isto tako i kako da se koristi hidroterapija, kako bi se ublažile upale.

 

Preporučujemo

Preporučujemo

 

Astma

Astma, Vadhva Vinod

Astma

Medicinska marihuana

Medicinska marihuana, L. Grinspun, Dž. Bakalar

Medicinska marihuana

Homeopatija

Homeopatija, Piter Čapel, D. Endrjuz

Homeopatija
 
Sve veze, meniVaša korpa

 

Kontakt

Spisak svih knjiga

 

Korisne veze

Pomoć

 

Sigurna kupovina

Politika privatnosti

 

© 2023. Knjiga Knjiga