Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa

 

Srcem do beskraja, saga o besmrtnoj ljubavi

Branislav Antov Mikulić Branislav Antov Mikulić

Srcem do beskraja, saga o besmrtnoj ljubavi

 

Ezoterična književnost Ezoterična književnost

Format: 21 cm

Broj strana: 192

Povez: Mek

Izdavač: Esotheria Esotheria

Godina izdanja: 2018.

 

 

590 din.

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

Roman u pričama Srcem do beskraja, ispovjedna je proza, autorovo kazivanje o svemu njemu važnom, o onome što se desilo i dešavalo s njim, u njemu i oko njega, a što ga je dotaklo i za život obilježilo. To je ponajviše njegovo svjedočenje, kazivanje o životu obnovljenom, smislom ispunjenim.

Knjiga je po prvi put objavljena 2016 godine u autorovoj domovini Bosni i Hercegovini, istina, bez sadašnjeg podnaslova i u nešto drugačijem ruhu. Već naredne godine, izašla je u Hrvatskoj. Čim se pojavila, knjiga je pobudila interes tamošnjih sladokusaca pisane riječi. Popratile su je afirmativne recenzije i prikazi, književni znalci su je preporučivali. Još više komplimenata je dobila od onih koji su se osvrtali na njenu duhovnu dimenziju, posebno na duboke, a jednostavne, mnogim srcima bliske poruke koje ova knjiga nosi.

Mikulićev tematski fokus, te njegov autentičan stil i jezik su i ranije bili zapaženi, još dok je svoje kratke priče, iz kojih je satkan ovaj roman, objavljivao kao samostalne tekstove po brojnim časopisima i revijama. Neki od prethodno spomenutih momenata potakli su izdavačku kuću Soul Food Publishing iz Beograda da knjigu ponudi svojoj čitalačkoj publici.

U odnosu na prethodne, u ovoj ediciji Mikulićeve knjige je učinjeno tek nekoliko manjih stilskih prepravki, te par jezičkih adaptacija s ciljem preciznije komunikacije s čitaocima. Da, tu je i poneka nova ilustracija, urađenih rukom iste mlade umjetnice koja je svojim grafičkim talentom ukrasila i prethodna izdanja ove knjige.

 

Preporučujemo

Preporučujemo

 

Razgovor sa Rikijem

Razgovor sa Rikijem, Tana Nail

Razgovor sa Rikijem

Duhovno tumačenje bajki

Duhovno tumačenje bajki, Nevena Savitri Simin

Duhovno tumačenje bajki

Božansko u nama

Božansko u nama, Oldous Haksli

Božansko u nama
 
Sve veze, meniVaša korpa

 

Kontakt

Spisak svih knjiga

 

Korisne veze

Pomoć

 

Sigurna kupovina

Politika privatnosti

 

© 2023. Knjiga Knjiga