Oblasti Računari Programiranje

Visual Basic 2008: Od početnika do profesionalca

 

Visual Basic 2008: Od početnika do profesionalca
Autor: Kristijan Gros Spisak svih knjiga  
Prevod:  
ISBN: 978-86-7310-434-8  
Format:  
Strana: 465  
Povez: Broširan  
Izdavač: Kompjuter biblioteka Spisak svih izdanja  
Godina: 2009.  

 

Cena: 1490 din, 12.96 €, 16.56 $

 

 

Ova knjiga je namenjena svima koji žele da napišu dobar Visual Basic 2008 programski kod – čak i ako nikada ranije nisu pisali programe.

Pisanje dobrog programskog koda je izazov jer postoji veliki broj opcija, naročito u programskom jeziku kakav je Visual Basic. Ukoliko želite da što bolje upotrebite programski jezik morate da znate kada ćete upotrebiti neke osobine programskog jezika i njegove dobre i loše strane. Razumevanje programskog jezika čini razliku između programiranja i dobrog programiranja.

Ova knjiga je napisana tako da vas nauči kako da programski jezik Visual Basic 2008 koristite za rešavanje problema. Počevši od prvih poglavlja, i od uvodnih koncepata, susretaćete se sa svakodnevnim problemima programiranja i učićete kako se ti problemi mogu rešiti pomoću programskog jezika Visual Basic. Dok budete čitali knjigu nailazićete na probleme koji su sve zahtevniji i interesantniji, a rešenja tih problema će biti složenija i moćnija koliko i osobine programskog jezika Visual Basic koje se koriste za postizanje željinih rezultata.

Pošto budete pročitali knjigu i provežbali primere, postaćete veoma kompetentan Visual Basic programer. Međutim, zarad buduće karijere programera treba bolje da upoznate .NET Framework API, ali ćete ipak imati dobru osnovu za nadogradnju znanja i znaćete gde ćete pronaći odgovore kako biste uspešno dovršili projekte.

Kristian Gros je rešen da čitaocima pomogne da razumeju svaki detalj knige Upoznavanje sa VB 2008. Stoga ga, ukoliko ste kupili ovu knjigu, i vi možete kontaktirati preko SKYPE-a (christiangross) i postaviti mu pitanje. Ukoliko Kristijan nije zauzet kada mu budete postavljali pitanje pokušaće odmah da vam odgovori!

Šta ćete naučiti

Postaćete vešti u korišćenju programskog jezika Visual Basic 2008. Naučićete sve što je neophodno da sami napravite dobro osmišljene aplikacije: pomoću ove knjige ćete kako da pišete .NET programski kod. Visual Studio IDE ćete koristiti za pravljenje, debagiranje i razvijanje aplikacija. Knjiga će vam pomoći da razumete kako se radi sa bazama podataka i mnogobrojne načine na koje se to može uraditi pomoću programskog jezika VB. Detaljno će biti razmotren veliki broj pomoćnih .NET Framework tehnologija: tehnologije LINQ, ASP.NET AJAX, ADO.NET 3.0, WPF, WCF i Windows Workflow su objašnjene na jasan i koncizan način.

Kome je knjiga namenjena?

Knjigu treba da pročita svako ko tek počinje da se upoznaje sa programskim jezikom Visual Basic 2008. Autor ne očekuje da imate predznanje o objektno-orijentisanom programiranju, okruženju .NET Framework, ili programiranju uopšte. Autor pretpostavlja da ste inteligentna osoba koja želi da uči te je tako i koncipirao knjigu.

Nekoliko reči o ediciji knjiga “Od početnika do profesionalca" izdavačke kuće Appress

Edicija knjiga “Od početnika do profesionalca" izdavačke kuće Appress je pravi izvor informacija koje su vam neophodne za dobijanje posla. Pomoću ovih knjiga ćete naučiti standardne i važne tehnologije jer su osmišljene tako da ih mogu koristiti svi, od početnika do profesionlaca. Prvo ćete saznati šta sve treba da znate – ali bez nepotrebne teorije i dodatnih materijala. Znanje ćete uvećavati tako što ćete postupno praviti praktične projekte. Dakle, bez obzira da li želite da napredujete ili samo da naučite nešto novo, edicija knjiga “Upoznavanje" izdavačke kuće Apress će vam u tome pomoći – to je pouzdan vodič kroz nepoznatu teritoriju!

Informacije o autoru: Kristijan Gros

Kristijan Gros je savetnik sa velikim iskustvom u klijent/server programiranju. Kristijan Gros je bio Microsoftov savetnika za DNA rešenja, a bio je svatnik i za Daimler Benz, Microsoft, NatWest i druge velike kompanije. Kristijan Gros napisao poglavlja za knjige “Professional Active Server Pages", "Professional SQL Server 6.5 Administration", "Professional NT Internet Information Server Administration" i "Programming Microsoft Windows 2000 Unleashed". Autor je knjige "A Programmer's Introduction to Windows DNA".

Kratak sadržaj

• Uvod
• Poglavlje 1 Priprema, pozor, kreni!
• Poglavlje 2 Numeri
• čki i vrednosni tipovi podataka u .NET-u Poglavlje 3 Manipulisanje stringovima
• Poglavlje 4 Strukture podataka, donošenje odluka i petlje
• Poglavlje 5 Obrada izuzetaka u Visual Basicu
• Poglavlje 6 Osnove objektno orijentisanog programiranja
• Poglavlje 7 Komponente i hijerarhija klasa
• Poglavlje 8 Arhitektura komponenti
• Poglavlje 9 Liste, delegiranje i lambda izrazi
• Poglavlje 10 Trajnost
• Poglavlje 11 Uopšteno o .NET-u
• Poglavlje 12 Konfiguracija aplikacije i dinami
• čko učitavanje Poglavlje 13 Višeprocesna obrada
• Poglavlje 14 Podaci u relacionoj bazi podataka
• Poglavlje 15 LINQ
• Poglavlje 16 Ostale Visual Basic tehnike
• Indeks

 

Izbor iz iste oblasti

 

Android Studio IDE kuvar za razvoj aplikacija
 

Grupa autora

Android Studio IDE kuvar za razvoj aplikacija

Ova knjige će vam olakšati da pronađete temu koja vas interesuje i naučite ono što je potrebno da biste kreirali sopstvene aplikacije. Ako ste novi korisnik Androida i najlakše učite... ceo tekst Ceo opis knjige

 

20 igrica koje možeš da u napraviš u Skraču
 

Maks Vejnrajt

20 igrica koje možeš da u napraviš u Skraču

Pomoću superrobota i jasnih uputstava, koja su data korak po korak, ova knjiga donosi sve programe potrebne da se napravi dvadeset sjajnih igrica... ceo tekst Ceo opis knjige

 

Delphi 2005 bez tajni
 

Marko Kantu

Delphi 2005 bez tajni

Delphi je značajno unapređen. Vreme je da i vi unapredite svoja znanja. Poslednja verzija Borlandovog Delphija je značajno unapređena. Napravljen je potpuno novi IDE za Win32... ceo tekst Ceo opis knjige

 

C# 5.0 Mali referentni priručnik
 

Ben Albahari

C# 5.0 Mali referentni priručnik

Kada tražite rešenja za programiranje na jeziku C# 5.0, u ovoj praktičnoj i konciznoj knjizi naći ćete tačno ono što treba da znate - bez dugačkih uvoda i preobimnih primera... ceo tekst Ceo opis knjige

 

Visual Basic 2008: Od početnika do profesionalca
 

Kristijan Gros

Visual Basic 2008: Od početnika do profesionalca

Ova knjiga je namenjena svima koji žele da napišu dobar Visual Basic 2008 programski kod – čak i ako nikada ranije nisu pisali programe. Pisanje dobrog programskog koda je izazov... ceo tekst Ceo opis knjige