Oblasti Računari Programiranje

Visual Basic 2008: Od početnika do profesionalca

 

Visual Basic 2008: Od početnika do profesionalca
Autor: Kristijan Gros Spisak svih knjiga  
Prevod:  
ISBN: 978-86-7310-434-8  
Format:  
Strana: 465  
Povez: Broširan  
Izdavač: Kompjuter biblioteka Spisak svih izdanja  
Godina: 2009.  

 

Cena: 1490 din, 12.96 €, 16.56 $

 

Ova knjiga je namenjena svima koji žele da napišu dobar Visual Basic 2008 programski kod – čak i ako nikada ranije nisu pisali programe.

Pisanje dobrog programskog koda je izazov jer postoji veliki broj opcija, naročito u programskom jeziku kakav je Visual Basic. Ukoliko želite da što bolje upotrebite programski jezik morate da znate kada ćete upotrebiti neke osobine programskog jezika i njegove dobre i loše strane. Razumevanje programskog jezika čini razliku između programiranja i dobrog programiranja.

Ova knjiga je napisana tako da vas nauči kako da programski jezik Visual Basic 2008 koristite za rešavanje problema. Počevši od prvih poglavlja, i od uvodnih koncepata, susretaćete se sa svakodnevnim problemima programiranja i učićete kako se ti problemi mogu rešiti pomoću programskog jezika Visual Basic. Dok budete čitali knjigu nailazićete na probleme koji su sve zahtevniji i interesantniji, a rešenja tih problema će biti složenija i moćnija koliko i osobine programskog jezika Visual Basic koje se koriste za postizanje željinih rezultata.

Pošto budete pročitali knjigu i provežbali primere, postaćete veoma kompetentan Visual Basic programer. Međutim, zarad buduće karijere programera treba bolje da upoznate .NET Framework API, ali ćete ipak imati dobru osnovu za nadogradnju znanja i znaćete gde ćete pronaći odgovore kako biste uspešno dovršili projekte.

Kristian Gros je rešen da čitaocima pomogne da razumeju svaki detalj knige Upoznavanje sa VB 2008. Stoga ga, ukoliko ste kupili ovu knjigu, i vi možete kontaktirati preko SKYPE-a (christiangross) i postaviti mu pitanje. Ukoliko Kristijan nije zauzet kada mu budete postavljali pitanje pokušaće odmah da vam odgovori!

Šta ćete naučiti

Postaćete vešti u korišćenju programskog jezika Visual Basic 2008. Naučićete sve što je neophodno da sami napravite dobro osmišljene aplikacije: pomoću ove knjige ćete kako da pišete .NET programski kod. Visual Studio IDE ćete koristiti za pravljenje, debagiranje i razvijanje aplikacija. Knjiga će vam pomoći da razumete kako se radi sa bazama podataka i mnogobrojne načine na koje se to može uraditi pomoću programskog jezika VB. Detaljno će biti razmotren veliki broj pomoćnih .NET Framework tehnologija: tehnologije LINQ, ASP.NET AJAX, ADO.NET 3.0, WPF, WCF i Windows Workflow su objašnjene na jasan i koncizan način.

Kome je knjiga namenjena?

Knjigu treba da pročita svako ko tek počinje da se upoznaje sa programskim jezikom Visual Basic 2008. Autor ne očekuje da imate predznanje o objektno-orijentisanom programiranju, okruženju .NET Framework, ili programiranju uopšte. Autor pretpostavlja da ste inteligentna osoba koja želi da uči te je tako i koncipirao knjigu.

Nekoliko reči o ediciji knjiga “Od početnika do profesionalca" izdavačke kuće Appress

Edicija knjiga “Od početnika do profesionalca" izdavačke kuće Appress je pravi izvor informacija koje su vam neophodne za dobijanje posla. Pomoću ovih knjiga ćete naučiti standardne i važne tehnologije jer su osmišljene tako da ih mogu koristiti svi, od početnika do profesionlaca. Prvo ćete saznati šta sve treba da znate – ali bez nepotrebne teorije i dodatnih materijala. Znanje ćete uvećavati tako što ćete postupno praviti praktične projekte. Dakle, bez obzira da li želite da napredujete ili samo da naučite nešto novo, edicija knjiga “Upoznavanje" izdavačke kuće Apress će vam u tome pomoći – to je pouzdan vodič kroz nepoznatu teritoriju!

Informacije o autoru: Kristijan Gros

Kristijan Gros je savetnik sa velikim iskustvom u klijent/server programiranju. Kristijan Gros je bio Microsoftov savetnika za DNA rešenja, a bio je svatnik i za Daimler Benz, Microsoft, NatWest i druge velike kompanije. Kristijan Gros napisao poglavlja za knjige “Professional Active Server Pages", "Professional SQL Server 6.5 Administration", "Professional NT Internet Information Server Administration" i "Programming Microsoft Windows 2000 Unleashed". Autor je knjige "A Programmer's Introduction to Windows DNA".

Kratak sadržaj

• Uvod
• Poglavlje 1 Priprema, pozor, kreni!
• Poglavlje 2 Numeri
• čki i vrednosni tipovi podataka u .NET-u Poglavlje 3 Manipulisanje stringovima
• Poglavlje 4 Strukture podataka, donošenje odluka i petlje
• Poglavlje 5 Obrada izuzetaka u Visual Basicu
• Poglavlje 6 Osnove objektno orijentisanog programiranja
• Poglavlje 7 Komponente i hijerarhija klasa
• Poglavlje 8 Arhitektura komponenti
• Poglavlje 9 Liste, delegiranje i lambda izrazi
• Poglavlje 10 Trajnost
• Poglavlje 11 Uopšteno o .NET-u
• Poglavlje 12 Konfiguracija aplikacije i dinami
• čko učitavanje Poglavlje 13 Višeprocesna obrada
• Poglavlje 14 Podaci u relacionoj bazi podataka
• Poglavlje 15 LINQ
• Poglavlje 16 Ostale Visual Basic tehnike
• Indeks

 

Izbor iz iste oblasti

 

 

 

Visual Basic 2005 - rad sa objektima
 

Deborah Kurata

Visual Basic 2005 - rad sa objektima

Sveobuhvatni vodič za objektno-orijentisani razvoj pomoću jezika Visual Basic 2005. Knjiga Visual Basic 2005 – rad sa objektima je autoritativan vodič za objektno-orijentisano... ceo tekst Ceo opis knjige

 

 

 

Visual Basic .NET, majstor
 

Evangelos Petroutsos

Visual Basic .NET, majstor

Sa pojavom Visual Basic .NET, VB gubi status polu objektno orijentisanog jezika i zauzima ravnopravno mesto među objektno orijentisanim jezicim i otvara vam mogućnost da, po prvi... ceo tekst Ceo opis knjige

 

 

 

Microsoft Visual C# 2008, korak po korak + CD
 

Džon Šarp

Microsoft Visual C# 2008, korak po korak + CD

Ova knjiga je osmišljena tako da vam pomogne da steknete veštine u velikom broju najvažnijih oblasti. Možete da koristite ovu knjigu ako ste početnik u programiranju, ili ako... ceo tekst Ceo opis knjige

 

 

 

Osnove veštačke inteligencije i mašinskog učenja
 

Zsolt Nagy

Osnove veštačke inteligencije i mašinskog učenja

Mašinsko učenje i neuronske mreže su stubovi na kojima možete da gradite inteligentne aplikacije. Knjigu započinjemo predstavljanjem Pythona i opisom... ceo tekst Ceo opis knjige

 

 

 

JavaScript Biblija (+CD)
 

Danny Goodman

JavaScript Biblija (+CD)

Napravite Web strane bogate interaktivnim sadržajem. Integrišite Java aplikacije ne opterećujući server. Razvijajte aplikacije koje koriste dinamički HTML. Prateći savete najvećeg... ceo tekst Ceo opis knjige