Sve veze, meni
Vaša korpa
Sve veze, meniVaša korpa

 

Direktor od A-Z

Bob Triker Bob Triker

Direktor od A-Z

 

Menadžment, marketing, ekonomija Menadžment, marketing, ekonomija

ISBN: 978-86-7668-057-3

Format: 20 cm

Broj strana: 272

Povez: Tvrd povez

Izdavač: Adižes Adižes

Godina izdanja: 2008.

 

 

1320 din.

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

 

I baš kada su svi poverovali da su standardi korporativnog upravljanja u znatnoj meri unapređeni, niz skandala počev od propasti Enrona pokazuje da je upravljanje u mnogim kompanijama u jako lošem stanju i da neki direktori samo brinu o sopstvenim interesima, dok su pojedini beznadežno neefektivni. Menadžeri mogu da vode kompaniju, ali su direktori ti koji treba da se postaraju da se njom dobro upravlja i da ona ide u dobrom pravcu. Ova knjiga je svojevrstan vodič kroz značajnu temu korporativnog upravljanja i pokazuje nam šta treba da se uradi kako bi se obezbedili visoki standardi u oblasti menadžmenta. Pojmovnik nije namenjen samo direktorima, već i menadžerima i stejkholderima u najrazličitijim oblicima organizacija.

Uloga direktora se sve ozbiljnije shvata i očigledno je da u današnjem složenom poslovnom okruženju koje se brzo kreće i menja, standardi korporativnog upravljanja treba da budu visoki ukoliko želimo da izbegnemo korporativne skandale koji nanose štetu akcionarima, zaposlenima i penzionim fondovima. Ova knjiga obuhvata koncepte i izraze kao što su:

Teorija agenata, revizioni odbor, struktura odbora, stil odbora, uloge usklađenosti, korporativni veo, sindrom dubokog džepa, obelodanjivanje podataka, etika, fiducijarna obaveza, igre koje igraju direktori, perspektiva helikoptera, osiguranje od zahteva za odštetu, kotrljanje balvana, mentor, neizvršni direktor, otrovna pilula, kvorum, odbor koji se bavi pitanjima naknada, vrednost za akcionare, teorija o zainteresovanim stranama, tokenizam, dilema dva šešira, unitarni odbor, pravo glasa, ratni kabinet, jakuza i zaibatsu.
U prilozima su dati kodeksi najbolje prakse i liste za proveru koje će biti od ogromne praktične pomoći svima koji su uključeni u proces postavljanja i podizanje standarda upravljanja u svojim organizacijama.

 

Preporučujemo

Preporučujemo

 

B2B brend menadžment

B2B brend menadžment, Veldemar Ferč

B2B brend menadžment

Menadžment za kulturu

Menadžment za kulturu, Isak Adižes

Menadžment za kulturu

Razvoj porodičnih kompanija

Razvoj porodičnih kompanija, Džon Vord

Razvoj porodičnih kompanija
 
Sve veze, meniVaša korpa

 

Kontakt

Spisak svih knjiga

 

Korisne veze

Pomoć

 

Sigurna kupovina

Politika privatnosti

 

© 2023. Knjiga Knjiga